Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

”Pyörällä kirkkoon” voitti Vekaraviisut

 

Voittoisan laulun tekijällä Juha Vintturilla oli hymy herkässä tulosten julkistamisen jälkeen.

Radio Dein, Seurakuntien Lapsityön Keskuksen ja Lasten Keskuksen järjestämän Vekaraviisukisan voitti kappale ”Pyörällä kirkkoon”. Laulun on säveltänyt ja sanoittanut Juha Vintturi. Valinnan teki asiantuntijaraati. Finaaliyleisö äänesti ykköseksi Matti ja Henna Tampion Leikkikentän enkeli. Heidän laulunsa oli myös Kirkkopäivillä järjestetyssä finaalissa esiintyneen lapsikuoron valinta.

Vekaraviisut-kilpailussa haettiin ennen julkaisemattomia, 3-10-vuotiaille lapsille tarkoitettuja hengellisiä lauluja. Finaali käytiin Lahden Kirkkopäivillä 14.5.

Kilpailuun osallistui yli 200 laulua. Eri karsintavaiheiden jälkeen voittaja valittiin seuraavien kuuden laulun joukosta:

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Hiljenee taivas (säv/san Titta Hassila).
Kadonnut lammas (säv. Esa Ylönen, san.  Allan Penttinen).
Leikkikentän enkeli (säv./san. Matti ja Henna Tampio).
Me mennään pyörällä kirkkoon (säv./san. Juha Vintturi).
Siivelläs sun (säv./san. Terhi Urvanta-Jylhä).
Vaikka olen pieni (säv./san. Anders Liljeström).

Laulut ovat kuunneltavissa Vekaraviisujen nettisivulla osoitteessa http://www.radiodei.fi/?sid=192

Radio Dein Vekaraviisujen pääyhteistyökumppaneina ovat Lasten Keskus Oy ja Seurakuntien Lapsityön Keskus ry. Mukana yhteistyössä ovat Sana, Uusi Tie ja Suomen Viikkolehti.

Juha Vintturin haastattelu maanantaina Radio Dein Toivon Päivässä klo 14-17.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)