Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Puhuttaisiinko vaikka yksin elävän uskovan seksuaalisuudesta?

 

Terapeutti, kirjailija Salme Blomster (vas.) maalaa aktiivisesti akvarelleja ja neuloo intohimoisesti sukkia. Filosofian lisensiaatti Tuija Niskanen nauttii sisustamisesta, liikunnasta ja hyvästä ruoasta. Kuva: Mika Pakarinen

Salme Blomster ja Tuija Niskanen julkaisevat nyt säännöllisesti kristillisiä Suoraa puhetta ja kuppi kahvia -podcasteja, joissa he pyrkivät puhumaan avoimesti ja rehellisesti kristityn elämää koskettavista aiheista.

Kaksi pääkaupunkiseudulla asuvaa naista ovat tunteneet toisensa kunnolla vasta reilun vuoden ajan, mutta sinä aikana ystävät ovat löytäneet paljon yhteistä.

Kumpikin on kotoisin Pohjanmaalta, asuu tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla yksin, uskoo Jeesukseen, ajattelee yhteiskristillisesti, on työskennellyt toimittajana, kirjoittaa mielellään ja puhuu sujuvasti yleisöjen edessä.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Juttelimme kerran Salmen tekemistä tv-ohjelmista ja hän totesi, että meidän pitäisi tehdä jotain yhdessä. Ehdotin podcastia, jonka tekemiseen en aiemmin ollut löytänyt sopivaa työparia, kertoo Tuija Niskanen.

Asiaa rukoiltuaan naiset päättivät ryhtyä yhteistyöhön.

Kummallakin on halu jutella suoraan, rehellisesti ja avoimesti kristityn elämään kuuluvista asioista – niin, ettei se olisi yhdellekään salatiedettä, edes uskosta osattomalle.

Podcast eli milloin vain älypuhelimesta, tietokoneelta tai tabletilta kuunneltava äänitallenne tuntui siihen sopivalta muodolta.

Nyt kaksikko on julkaissut jo kaksi jaksoa, ensimmäisen ystävyydestä, toisen sanojen merkityksestä.

Tulossa on keskusteluja erilaisista tunteista, ihmissuhteista ja siitäkin, saako uskova vihastua.

Myös seksuaalisuus otetaan käsittelyyn:

Seurakunnissa ja kristillisessä toiminnassa on opetusta ja vertaisryhmiä aviopareille, mutta harvemmin puhutaan yksin elävien kristittyjen seksuaalisuudesta. Se kulkee kuitenkin mukana läpi elämän siviiliisäädystä riippumatta, toteaa Niskanen.

Yhden hengen talouksissa elävien suomalaisten määrä kasvaa koko ajan.

Olen kuullut monen kristityn sanovan, ettei viikonloppuisin, etenkään iltaisin, ole tarjolla hengellistä tekemistä. ”Maallisella puolella” tarjontaa löytyisi yllin kyllin.

Podcasteillaan naiset haluavat näyttää esimerkkiä siitä, että asioista voi rakentavasti olla eri mieltä. Sen ei tarvitse rikkoa tai viilentää ystävyyttä tai yhteyttä.

Salme Blomster ja Tuija Niskanen pyrkivät lähitulevaisuudessa julkaisemaan joka viikko uuden podcastin.

Heille on jo tullut tavaksi nähdä viikoittain yhteisen lounashetken merkeissä. Sen jälkeen he rukoilevat ja alkavat podcastin teon.

Toivomme, että kuuntelijat antavat aktiivisesti palautetta, ruusuja ja risuja, sekä ehdottavat ideoita uusista, käsiteltävistä aiheista. Olisi hienoa, jos ohjelma tavoittaisi eri-ikäisiä ja myös vanhempia ihmisiä, jotka eivät vielä edes tiedä, mikä podcast on.

He lähtevät mielellään myös seurakuntavierailuille, jos kutsu käy ja koronatilanne hellittää.

suoratsanat.fi