Ihmisiä ja ilmiöitä: Vähintään melko paljon stressiä — nuorten aikuisten mielenterveys on koetuksella

Presidentti Putin onnitteli Venäjän protestantteja uskonpuhdistuksen juhlapäivänä

 

Presidentti Putin antoi tunnustusta protestanttisten kirkkojen vaikutukselle.

Vladimir Putinin mukaan Venäjän protestantit tukevat rauhaa ja kristillisten arvojen säilyttämistä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kirjoitti onnittelukirjeen maan protestanttisille kirkoille uskonpuhdistuksen 500-vuotisjuhlapäivänä 31.10. Putinin mukaan uskonpuhdistus, joka alkoi Martti Lutherin 95 teesistä, on vaikuttanut merkittävästi maailman sivistyksen, tieteen ja taiteen kehittämiseen. Samoin se on muuttanut perusteellisesti valtioiden ja yhteiskuntien taloudellista ja oikeudellista järjestelmää.

Uusi Tie kertoi viime viikolla, että reilun vuoden voimassa olleen niin sanotun antiterrorismilain soveltaminen on aiheuttanut vaikeuksia joillekin protestanttisille seurakunnille ja kristityille Venäjällä. Uskonpuhdistuksen vuosipäivän tervehdyksessään presidentti Putin kuitenkin antoi tunnustusta Venäjän protestanteille: ”Korostan, että viimeisten vuosisatojen aikana protestanttisten kirkkojen edustajat, ja ennen kaikkea vanhimman niistä, evankelis-luterilaisen kirkon edustajat, ovat antaneet merkittävän ja monipuolisen panoksen Venäjän kehitykseen.”

Sansa Neliöb. 11.9.-10.10. MJa

”Tänäkin päivänä Venäjän protestantit tukevat yhteiskuntamme eri kansojen ja uskontojen välistä rauhaa ja sopusointua sekä perinteisten kristillisten arvojen säilyttämistä ja eteenpäin viemistä konkreettisilla teoilla ja aktiivisella osallistumisella yhteiskuntaelämään”, Putin päättää kirjeensä.

 
artikkelibanneri Uusi Tie