Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Presidentti Niinistö: Yhteisvastuussa mukana 35 000 arkienkeliä

 

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö korostaa Yhteisvastuukeräyksen 2015 avajaispuheessaan, että lähimmäisenrakkaus, kanssaihmisten tukeminen, on keskeinen osa yhteistä vastuutamme.

– Auttamisesta saa itse monin verroin takaisin. Yksi esimerkki vapaaehtoistoiminnan suosiosta on juuri Yhteisvastuukeräys. Sitä toteuttamassa on tänäkin vuonna 35 000 talkoolaista, tai arkienkeliä, niin kuin keräys vapaaehtoisiaan itse kauniisti kutsuu, presidentti Sauli Niinistö toteaa.

Keräyksen kansainvälisenä kohdemaana ja samalla suurimpana avunsaajana on tänä vuonna Haiti. Viiden vuoden takaisen maanjäristyksen seuraukset näkyvät Haitissa yhä. Keräysvaroilla jatketaan Kirkon Ulkomaanavun käynnistämää koulujen rakentamista. Lisäksi varoilla kustannetaan opettajille ihmisoikeuskoulutusta ja katastrofivalmiutta.

KRS Krito 10.-23.6.

– Mahdollisuus päästä kouluun, oppia lukemaan ja saada koulutus on ensisijaista, jotta ihmiset saadaan nostettua köyhyydestä ja jotta maat pystyvät itsenäisesti huolehtimaan kansalaisistaan. Koulutuksen tärkeydestä kertoo se, että Nobelin rauhanpalkinto myönnettiin viimeksi juuri Malala Yousafzaille – vain 17-vuotiaalle pakistanilaiselle tytölle, joka on oman henkensä kaupalla taistellut tyttöjen koulunkäynnin puolesta.

Niinistö toteaa, että suomalainen köyhyys on erilaista kuin kehitysmaiden puute, mutta hätää ei ole syytä arvottaa eikä eri maiden köyhyyttä tule asettaa vastakkain. Kaikkia avun tarpeessa olevia on pyrittävä auttamaan. Tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksen avulla kotimaassa autetaan köyhiä ja muita hätää kärsiviä. Avun toimittaa perille Suurella Sydämellä -vapaaehtoispalvelu.

– Toivon, että mahdollisimman moni voi sen kautta auttaa lähimmäisiämme lähellä ja kaukana. Tehdään se Suurella sydämellä! presidentti Niinistö kannustaa.