Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Presidentti Martti Ahtisaaren 75-vuotiskeräys Lähetysseuran työlle Tansaniaan

 

Presidentti Martti Ahtisaari. Kuva: Janne Mikkilä/CMI

Presidentti Martti Ahtisaaren 75-vuotissyntymäpäiväkeräys kohdistetaan erityisopettajien koulutukseen ja opiskelijoiden kannustamiseen Ahtisaaren nimikkostipendein Suomen Lähetysseuran kautta.
Ahtisaaren ensimmäinen suurlähettiläspaikka oli Tansaniassa. Hän on maininnut Suomen Lähetysseuran toiminnan olleen lähellä hänen työtään sekä Tansaniassa että Namibiassa, jossa hän toimi YK:n pääsihteerin erityisedustajana maan itsenäisyyden saavuttamiseksi ja vapaiden vaalien järjestämiseksi.

Martti Ahtisaaren omaiset ja ystävät ovat sopineet Suomen Lähetysseuran kanssa, että presidentin syntymäpäiväkeräys kohdistetaan erityisopetuksen tukemiseen ja opettajakoulutukseen Tansaniaan. Lähetysseuran tukema Sebastian Kolowa -yliopisto kouluttaa vammaisten lasten erityisopettajia. Tämä yksikkö on osa Tansanian evankelisluterilaisen kirkon Tumaini-yliopistoa. Itä-Afrikan alueella ja Tansaniassa erityisesti vammaiset lapset ja nuoret ovat syrjäytymisvaarassa. Vammaisten opettajia ei ole riittävästi.
Suomen Lähetysseuran kokoama lahjoittajien kirja luovutetaan presidentti Martti Ahtisaarelle hänen syntymäpäivänään 23. kesäkuuta 2012.