Kirkko: Kirkon jumalanpalvelusbarometrin 2023 karu tulos: Vain 41 prosenttia papeista pitää jumalanpalvelusta erittäin tärkeänä

Presidentti Halonen tutustuu Lähetysseuran 140-vuotiseen työhön Namibiassa

 

Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi aloittivat tänään vierailun Namibiassa ja Etelä-Afrikassa. Viisi päivää kestävällä matkallaan he tutustuvat Suomen Lähetysseuran sata vuotta sitten perustamaan kouluun ja sairaalaan.

Ondangwan kaupungissa sijaitseva sairaala täyttää 100 vuotta. Lähetyslääkäri Selma Rainion alulle panema sairaala loi perustan koko alueen terveydenhoidolle. Nykyään sairaalan ylläpidosta vastaa Namibian evankelisluterilainen kirkko.

Satavuotisjuhliksi sairaalaa remontoidaan ja siihen rakennetaan uusia yksikköjä. Korjaushankkeen takana ovat Tampereen hiippakunta, Suomen Lähetysseura ja Martinus-säätiö. Suomen ulkoasiainministeriö on myöntänyt hankkeeseen kehitysyhteistyövaroja.

Perheniemi neliöb. vkot 39-40. MJa

Suomen ja Namibian suhde on ollut historiallisesti tiivis ja läheinen. Suomen Lähetysseuran ensimmäiset ulkomaantyöntekijät lähtivät Pohjois-Namibian Ambomaalle vuonna 1868. Nykyään Lähetysseura toimii yhteistyössä Namibian evankelisluterilaisen kirkon kanssa

 
artikkelibanneri Uusi Tie