Presidentin puhetta kiitellyt Teemu Laajasalo vastaa toimittajien kysymyksiin Piispan kyselytunnilla

 
Helsingin piispa Teemu Laajasalo kirkolliskokouksessa maraskuussa.

Helsingin piispa Teemu Laajasalo kirkolliskokouksessa maraskuussa. Kuva: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio

Helsingin piispa Teemu Laajasalo antaa suitsutusta presidentti Sauli Niinistön uudenvuodenpuheelle. Piispa Laajasalo löytää tasavallan presidentin sanoista yhtymäkohtia teologi-filosofi Tuomas Akvinolaisen ajatteluun.

Presidentti Sauli Niinistö kantoi uudenvuodenpuheessaan huolta siitä, kuinka suomalaiset kohtelevat toisiaan. Presidentin mukaan tapamme keskustella on nopeasti muuttunut.

”Kun tiedolla on merkitystä vain sen palvellessa omaa agendaa, syntyy tilaa puolitotuuksille, valheillekin. Tämä kehitys meidän on katkaistava. Kyse ei ole yksinomaan siitä, millainen ilmapiiri olisi keskustelun osapuolille miellyttävämpi. Panoksena on myös Suomen menestyksen tärkein tekijä. Toistemme ymmärtämys”, arvioi Niinistö suomalaista keskustelukulttuuria uudenvuodenpuheessaan.

Sansa vuosisop neliö

Teemu Laajasalo kehuu Niinistön puhetta Twitterissä. Helsingin piispa avaa presidentin puheesta teologisia näköaloja.

”Ehkä puheen hengessä voisi soveltaa Tuomas Akvinolaisen  kolminaisuusopetusta myös hyvän yhteiselämän opetukseksi: Yhteiskunnan ykseys ei estä moninaisuutta vaan jakautuneisuuden.”

Piispa Teemu Laajasalo vastaa huomenna keskiviikkona toimittajien kysymyksiin vuoden ensimmäisessä Piispan kyselytunti -lähetyksessä.

Radio Dein ja Kotimaan toteuttamassa suorassa lähetyksessä kysymyksiä Helsingin piispalle esittävät Salla Vuorikoski Suomen Kuvalehdestä, Jaakko Heinimäki Kirkko ja kaupunki -mediasta, Olli Seppälä Kotimaasta ja Kai Kortelainen Radio Deistä.

Piispan kyselytunti suorana lähetyksenä Radio Deissä keskiviikkona 8.1. klo 9.05. Uusinta kello 13.05 ja lauantaina 11.1. klo 13.35.

Piispan kyselytunnin voi kuunnella suorana tai lähetyksen jälkeen podcastina Radio Dein verkkosivuilta.

 
Radio Dei RADIOT_FI 2