Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Porvoon hiippakunnan kaitsija Piispan kyselytunnin vieraaksi

 

Bo-Göran Åstrand sanoo ymmärtäneensä median merkityksen jo nuorena pappina. Kuva: Kirkon kuvapankki / Markku Pihlaja

Piispan kyselytunnille saapuu vieraaksi Porvoon hiippakunnan piispa Bo-Göran Åstrand. Radio Dein ja Kotimaan keskiviikkoaamun suoraa lähetystä voi seurata FM-taajuuksilta ja Dei Plus -palvelusta, jonne se tallentuu myös jälkikuunteluun.

Syksystä 2019 alkaen piispana toiminut Åstrand on ollut kyselytunnilla kertaalleen aikaisemmin. Tuolloin Pietarsaaren maalaiskunnassa kasvanut Åstrand kertoi havainneensa jo nuorena pappina median merkityksen kirkolle.

− Silloin vallitsevan näyn mukaan media tarkoitti kirkolle sitä, että meillä on mikrofoni ja viesti ja kaiutin, ja kun sanoma lähtee ulos, työt on tehty. Sitten tapahtui oivallus, että kun puhutaan mediasta niin puhutaan tavasta viestiä yhteiskunnan kanssa tai seurakunnan jäsenten kanssa niin että syntyy vuorovaikutus, Åstrand kommentoi.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Journalisteina lähetyksessä ovat kysymyksiä esittämässä Uusimaa-lehden päätoimittaja Marko EnbergHufvudstadsbladetin toimittaja Torsten Fagerholm, Kotimaa-lehden toimittaja Jussi Rytkönen ja Radio Deistä Ariel Neulaniemi.

Minkälainen on ollut Åstrandin suhde mediaan korona-aikana? Kuuntele suora lähetys Radio Deistä keskiviikkona 26.1. klo 9-10. Uusinta lauantaina 29.2. klo 13.35. Ohjelman voi kuunnella myös jälkikäteen DeiPlus.fi-sivustolta tai -sovelluksen kautta.

Lataa Dei Plus Android-puhelimeen tai -tabletiin täältä

Lataa Dei Plus iOS-puhelimeen tai -padiin täältä

Palvelua voi käyttää myös kaikilla yleisimmillä internet-selaimilla osoitteessa www.deiplus.fi.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)