Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Poikkeusaikojen jälkeen hengellisiä kesäjuhlia järjestetään jälleen kasvokkain – Lue listaus tapahtumista

 

Iso Kirja -opistolla järjestetään vuosittain helluntailiikkeen juhannuskonferenssi. Koronapandemian aikana konferenssit on järjestetty etänä.

Kesälle 2022 on valmisteilla yli kymmenen valtakunnallista hengellisten kesäjuhlien suurtapahtumaa eri puolille Suomea.

Korona-ajan rajoitusten jälkeen kesän hengelliset tapahtumat järjestetään kasvokkain ja ilman kävijämäärärajoituksia, mutta turvallisuus- ja viranomaisohjeet huomioiden. Osaa kesätapahtumien ohjelmista voi seurata myös YLE:n kanavilla, Radio Deissä, Körttiradiossa, Järviradiossa, Kesäseuraradiossa sekä UskoTV:ssä.

Hengellisellä kesäjuhla- ja tapahtumakentällä on patoutunutta kysyntää, joten kesän tapahtumiin odotetaan runsaasti kävijöitä koronavuosien jälkeen. Osa kaupallisen kentän runsaasta tapahtuma- ja festivaalitarjonnasta on jouduttu perumaan lipunmyyntihaasteista johtuen, mutta vastaavaa ei ole kohdattu hengellisen kentän tapahtumien tarjonnassa. Niillä on omat vakiintuneet kohderyhmänsä, ja tapahtumat ovat pääosin maksuttomia.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

”On hienoa, että hengelliset kesätapahtumat päästään järjestämään nyt normaaliin tapaan paikan päällä ja kasvokkain. Yhteisillä kokoontumisilla on suuri merkitys kävijöille, mutta myös järjestäjien taloudelle ja viestinnälliselle näkyvyydelle”, toteaa kehityspäällikkö Jari Kupiainen Kirkkopalveluista. Kupiainen edustaa hengellisten kesäjuhlien ja -tapahtumien ekumeenista työryhmää, joka on tiivistänyt yhteistyötään.

Tapahtumia järjestetään myös hybriditapahtumina, jolloin fyysisen tapahtuman ohjelmat ovat nähtävissä ja kuultavissa myös sosiaalisessa mediassa sekä radio- ja TV-lähetyksissä.

Lisätietoja tapahtumista:

Kirkkopäivien ja Lähetysjuhlien #YHDESSÄ2022-yhteistapahtuma Oulussa 20. – 22.5.2022

Tapahtuman teemana on KUUNTELEN. YMMÄRRÄN. KUNNIOITAN. Ajankohtaiset teemat keskustelukulttuurista, ilmastoaktivismista sekä Euroopan ja Ukrainan tilanteesta kulkevat vahvasti mukana ohjelmassa. Esiintymässä ovat mm. presidentti Tarja Halonen, ulkoministeri Pekka Haavisto sekä UPI:n johtaja Mika Aaltola. Yli 70 ohjelmanumeroa, runsas hartaudellinen sekä kulttuuri- ja konserttitarjonta.

Tapahtuma ja lähetykset:  www.kirkkopaivat.fi ja www.lahetysjuhlat.fi

Lähetysyhdistys Kylväjän Lähetyksen kesäpäivät 10. – 11.6.2022 Vierumäen urheiluopistolla Heinolassa

Tapahtuma palvelee eri-ikäisiä osallistujia, ja ohjelmaa on myös lapsille. Paikan päällä on mahdollisuus kohtaamiseen, vuorovaikutukseen sekä virkistymiseen laadukkaan musiikin, raamattu-opetuksen sekä lähetystyön uutisten äärellä. Mukana mm. piispa Seppo Häkkinen, Kylväjän lähetystyöntekijöitä pakolaistyöstä ja suljetuista maista sekä musiikkivieraina Outi ja Lee. Yrittäjille ja liike-elämässä työskenteleville on oma tapaaminen. Ennakkotapahtumana järjestettävä missiologinen symposium on tarkoitettu teologeille ja lähetyksestä vastaaville seurakuntien työntekijöille.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset ennakkoseminaareihin: www.kylvaja.fi/kesapaivat 

Evankelinen Lähetysyhdistyksen ”Armoa ja iloa ihmisille” -evankeliset kesäjuhlat Jämsässä 11.-12.6.2022

Lisätiedot: www.evankeliset.net/kesajuhlat

Sanan Suvipäivät Keskellä aikaa 17. – 19.6.2022 Hollolassa jaHeinäveden Kirkastusjuhlat Paras paikka 29. – 31.7.2022

Sanan Suvipäivät ja Heinäveden Kirkastusjuhlat järjestetään paikan päällä toteutettavina tapahtumina, joiden pääohjelmat striimataan; mm. Sanan Suvipäivien Lahden Gospelkuoron Gospelin aika -konsertti on tarjolla etäkonserttina. Molemmilla juhlilla liitytään tänä vuonna Erkki Leminen 100 -juhlavuoteen, johon liittyen kuullaan mm. uusia Erkki Lemisen runoihin sävellettyjä lauluja.

Tapahtumat ja lähetykset: www.suvipaivat.fiwww.kirkastusjuhlat.fi

Helluntaiseurakuntien Juhannuskonferenssi 23. – 26.6.2022 Isossa Kirjassa Keuruulla

Konferenssin teema ”Rakasta lähimmäistäsi” linkittyy syksyllä pidettävään yhteiskristilliseen ”Se löytyi” -mediamissiokampanjaan. Koko perheelle suunnattuun monipuoliseen tapahtumaan on vapaa pääsy; terveysturvallinen osallistuminen huomioiden. Ison Kirjan alueella on hyvät ruokailu- ja leiriytymismahdollisuudet. Tapahtumaa voi seurata myös UskoTV:n kanavalla hankkimalla nettipassin.

Lisätiedot: www.juhannuskonferenssi.fi.

Herättäjäjuhlat 1. – 3.7.2022 Joensuussa tunnuksella Lohduksi toisillemme.

Kahden vuoden virtuaalijuhlien jälkeen kokoonnutaan Kerubi Stadionille seuroihin veisaamaan Siionin virsiä ja nauttimaan runsaasta oheisohjelmasta. Körttiradion nettiradio välittää juhlatunnelmaa vuorokauden ympäri, lisäksi Järviradion taajuuksilla on kolme lähetystä. Yle Radio 1 lähettää tallenteen lauantain päiväseuroista seuraavan viikon sunnuntaina 10.7. klo 11.00.

Lisätietoja ja Körttiradion kuuntelulinkki: www.herattajajuhlat.fi.

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen valtakunnallinen Evankeliumijuhla ”Sinä pelastit minut” 1. – 3.7.2022 Sastamalassa.

Juhlakentältä avautuu upea näkymä Rautaveden kansallismaisemiin. Vuonna 1918 perustetulle Karkun evankeliselle opistolle evankeliumijuhlat ovat ensimmäiset. Evankeliumijuhla on koko perheen hengellinen kesäjuhla, jonne on vapaa pääsy. Ohjelmassa on Raamatun opetusta, välähdyksiä lähetystyön arjesta kuvin ja sanoin, yhteistä laulua ja upeita konsertteja. Osa ohjelmasta radioidaan Radio Dein kautta. Tapahtuma näkyy myös verkossa.

Ohjelma ja sen lähetykset: www.evankeliumijuhla.fi.

Suomen Vapaakirkon kesäjuhlat ”Valloittava evankeliumi” 1.-3.7.2022 Tampereella

Ohjelmatiedot:www.kesajuhlat.fi

Suviseurat 1. – 4.7.2022 Lopella

Lopella Räyskälän ilmailukeskuksen alueella järjestettävien seurojen tunnuslauseeksi on valittu Jeesuksen opetus: ”Lasten kaltaisten on Jumalan valtakunta” (Mark. 10:14). Suviseurat alkavat aattoseuroilla torstaina 30.6. ja avajaisia vietetään perjantaina 1.7. klo 10.00. Suviseurojen sunnuntain sanajumalanpalvelus välitetään live-lähetyksenä YLE:n TV-kanavalla. Suviseuroista radioidaan myös Yle Radio 1 -kanavalla 24.7. klo 11 lähetettävä seuratilaisuus.

Suviseuratapahtumasta löytyy lisätietoa ja lähetyksiä voi seurata etänä osoitteessa www.suviseurat.fi.

Kansanlähetyspäivät ”Kotona täällä ja taivaassa” 1. – 3.7.2022 Ryttylässä ja sitä edeltävä Raamattukesä-ennakkoseminaari 29.6. – 1.7.2022

Tapahtumat järjestetään hybriditapahtumana. Kansanlähetyspäivien ohjelma on seurattavissa Kansanlähetyksen YouTube-kanavalla, osin myös Teams-sovelluksella. Osa ohjelmasta radioidaan Radio Dein taajuuksilla perjantaina sekä lauantaina. Kansanlähetyspäiville Ryttylään odotetaan enemmän osallistujia kuin koskaan aikaisemmin.

Lisätiedot tapahtumasta, ohjelma sekä lähetykset: www.kansanlähetyspäivät.fi

NewWine -kesätapahtuma Himoksella 13.-17.7.2022

Tarkemmat tiedot tapahtumasta: www.kesatapahtuma.newwine.fi

Hengen uudistuksen kesätapahtuma, KesäSpirit, 5. – 7.8.2022 Lempäälän Ideaparkissa.Tapahtuma myös striimataan. Lisätiedot tapahtumasta ja linkki striimiin: www.hengenuudistus.fi/kesaspirit.

Orpokotijuhlat Saaren kirkolla 13.-14.8.

Hengelliset syventymispäivät,  ”V.I.P.”, 15.-21.8.2022 Suomen Raaamttuopistolla Kauniaisissa.

Syventymispäivien ohjelmatiedot löytyvät vekosta osoitteesta syventymispaivat.fi. Osa ohjelmasta striimataan ja osa radioidaan Radio Dein taajuuksilla perjantaista sunnuntaihin.

Medialähetyspäivät 23. – 25.9.2022 Porvoossa teemalla TAIVAAN VALLAT.Porvoon Taidetehtaassa pe 23.9. pidettävässä konsertissa ensimmäistä kertaa artistina isänsä gospelmuusikko Jukka Leppilammen kanssa esiintyy näyttelijä, juontaja ja laulaja Mikko Leppilampi. Mukana ovat myös saksofonisti Jukka Perko, Marzi Nyman trio, Jepa Lambert ja Sounds of Mercy sekä Pekka Laukkarisen juontamassa. Perjantaina pidetään missiologinen symposium ”Taivaan vallat ja sovinto”. Lauantain ohjelma tarjoaa monipuolista medialähetystyön ja hengellisen elämän sisältöä vahvoilla asiantuntijoilla. Mukana päivillä muun muassa Arto Antturi, Eija-Riitta Korhola, Veli-Matti Kärkkäinen, Teemu Laajasalo, George Makeen Libanonista, Jukka Norvanto, kansainvälinen nuorten M18-tanssiryhmä ja Nina Åström. Lauantaina nuorille on omaa ohjelmaa. Osa ohjelmasta kuunneltavissa Radio Dei -kanavalla ja sunnuntain messu Yle Radio 1 -kanavalla.Ohjelma ja lisätietoa: https://sansa.fi/mlp22.Virtuaalitapahtuma: https://sansa.fi/tapahtumalive