Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Piispa Seppo Häkkinen kehitysvammaisten kirkkopyhässä Kouvolassa: ”Elämän ykköstavoite on Jumalan tunteminen”

 

Piispa Seppo Häkkinen saarnasi kirkkopyhässä Kouvolan Keskuskirkossa. Koko messu tulkattiin myös viittomakielelle. Kuva: Laura Blom

Kehitysvammaisten valtakunnallinen kirkkopyhä kokosi 600 henkeä messuun Kouvolassa. Kehitysvammaisten kirkkopyhää vietettiin Kouvolan Keskuskirkossa 9. syyskuuta.

Palasena seurakuntaa kirkkopyhä on osa kirkon Saavutettavuus-kokonaisuutta, jolla halutaan kirkon toiminnassa huomioida kaikki seurakuntalaiset tasapuolisesti.

Kehitysvammaisten kirkkopyhä on tapahtumakokonaisuus, johon sisältyy messu, erilaista oheisohjelmaa sekä juhla. Tapahtumapaikkana on tänä vuonna Kouvolan Keskuskirkko ympäristöineen. Päivän aloitti messu klo 10 ja siihen osallistui noin 600 henkeä. Messun jälkeen tapahtumaan ilmoittautuneille oli varattu 450 annosta lounasruokaa. Ruokailu oli järjestetty Kouvolan seurakuntakeskuksessa sekä ulkoteltoissa Keskuskirkon viereisellä pysäköintialueella.

Ajatushautomo Kompassi Neliöb. 13.11.-10.12. MJa

Messussa saarnasi Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen. Saarnan aiheena oli Jeesuksen opetus turhan murehtimisen välttämisestä Matteuksen evankeliumin mukaan (Matt. 6:25–34).

”Jumala ei lupaa murheetonta elämää, mutta hän lupaa olla kanssamme kaikkina aikoina, jokaisena hetkenä. Jumalan siunaus ei ole sitä, että me säästyisimme ikäviltä ja hankalilta asioilta. Jumalan siunaus on sitä, että mitä ikinä elämässämme tapahtuukaan, kaikkivaltias ja rakastava Jumala on vierellämme”, Seppo Häkkinen totesi saarnassaan.

Häkkinen muistutti, että Jumala on luvannut pitää huolta, mutta se ei tarkoita vastuuttomuutta tai vääränlaista huolettomuutta. ”Päinvastoin Raamattu kehottaa ihmistä varautumaan tulevaisuuteen, olemaan elämässään vastuullinen ja järkevä.”

Turhia murheita ei kannata kantaa, sillä ne syövät ihmisen voimavaroja. ”Jeesuksen mukaan päiväkohtainen murhe riittää.”

”Jeesuksen neuvo olla turhaan murehtimatta kertoo meille vahvasti Jumalan huolenpidosta. Kun me uskomme ihmisiä rakastavaan ja meistä huolta pitävään Jumalaan, me jätämme koko elämämme, kaikki rakkaamme, kaikki asiamme hänen käsiinsä. Tässä monet kehitysvammaiset ovat opettajiamme aidossa ja vilpittömässä luottamuksessa Taivaan Isään.”

Piispa Häkkinen muistutti myös, että ihmisen olisi tärkeää ennen kaikkea kantaa huolta siitä, millä sijalla Jumala ja lähimmäinen on elämässämme.

Etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja toteuttakaa Jumalan tahtoa, niin te saatte kaiken, mitä tarvitsette. Elämän ykköstavoite on Jumalan tunteminen sekä Jumalan tahdon toteutuminen elämässämme. Siitä kumpuaa rakkaus ja huolenpito ympärillemme.”