Piispa Seppo Häkkinen: ”Viimeisellä tuomiolla ei kysellä mielipidettä homoliitoista”

 

Piispa Seppo Häkkinen on yllättynyt kirkon imagon rajusta muuttumisesta.
– Ihmisten asenne ja yleinen keskusteluilmapiiri on tullut jyrkemmäksi, Häkkinen sanoo.
Mikkelin hiippakunnan piispa valittelee Risteys-lehden haastattelussa, että piispoilta odotetaan yksinkertaistettuja kannanottoja vaikeisiin kysymyksiin.

– Piispoilta odotetaan usein nopeasti napakkaa kyllä tai ei -kannanottoa vaikeisiinkin eettisiin kysymyksiin, jotka vaatisivat pidempää pohdintaa. Perusteltuja näkemyksiä kaivattaisiin nykyään yhä enemmän, mutta niitä on välillä vaikea saada kuuluviin, pahoittelee Häkkinen Kouvolan ja Iitin alueilla ilmestyvän seurakuntalehti Risteyksen haastattelussa.

Piispa suomii seurakuntalehdessä mediaa.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

– Medialla tuntuu olevan tapana nostaa keskusteluun täysin epäolennaisia asioita. En usko, että meiltä kysellään viimeisellä tuomiolla naispappeuskantaa tai mielipidettä homoliitoista.

Seppo Häkkinen suree sitä, että verkkokeskusteluissa ja sosiaalisessa mediassa ääripäiden näkemykset tulevat vahvasti esille ja kärjistävät keskustelua.

Ilman sosiaalista mediaa Häkkinenkään ei silti malta elää.  Hän kertoo ”joutuneensa” sosiaalisen median yhteisöön salakavalasti opiskelijan perustaman fanisivun kautta, josta tuli laajennuttuaan Mikkelin piispan virallinen sivu.

Lokakuun ensimmäisenä päivänä tulee kuluneeksi viisi vuotta Mikkelin piispanvaalin ensimmäisestä äänestyskierroksesta. Seppo Häkkinen vihittiin piispanvirkaan kynttilänpäivänä 2009.

Piispa Seppo Häkkisen Facebook-sivut

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)