Petri Laaksosen In Memoriam -laulujen nuottikokoelma julkaistaan konsertissa 2.10.

 

Kuva: Juuso Westerlund. Kuvaa rajattu alkuperäisestä.

Laulaja-lauluntekijä Petri Laaksonen on säveltänyt vuosien varrella lukuisia lauluja, jotka käsittelevät kuolemaa ja jäähyväisiä. Laulut ovat saaneet lohduttaa ja rohkaista monia. Niitä on esitetty paljon mm. hautajaisten yhteydessä.

Nyt kaikki tämän herkän ja tärkeän aiheen laulut on koottu yksiin kansiin. Laaksosen laulujen kokoelma In Memoriam – Lauluja jäähyväisten hetkellä julkaistaan tiistaina 2.10. Nuottikokoelman julkaisukonsertti pidetään Helsingin vanhassa kirkossa klo 19.00. Petri Laaksosen lisäksi konsertissa esiintyvät Petri Hatakka, Make Perttilä, Anna Pulli ja Inna Vintturi.

Lauluja herättämään toivoa ja lohdutusta

Kirjassa on yhteensä noin 40 laulua, joista suurin osa on monelle jo tuttuja ja lisäksi muutama on sävelletty varta vasten tätä nuottikirjaa varten. Lauluista on kirjassa laulumelodioiden lisäksi sointumerkit ja hyvin soivat, selkeät pianosovitukset, jotka soveltuvat monenlaisille soittajille ja laulajille. Kokoelman julkaisee Yhteiskustannus, joka on Suomen Kirkkomusiikkiliiton ja Suomen Kanttori-urkuriliiton yhteinen kustannus.

”Petri Laaksosen lauluja toivotaan ja lauletaan paljon siunaustilaisuuksissa ja muistotilaisuuksissa. Haluamme auttaa erityisesti kanttoreita heidän työssään kokoamalla nämä laulut nyt yksiin kansiin. Toivottavasti laulut puhuttelevat kuitenkin monia ihmisiä myös muissakin tilanteissa”, sanoo Kirkkomusiikkiliiton toiminnanjohtaja Jonna Aakkula.

”Toiveeni on, että kirjan laulut saisivat soida ja elää pitkään, lohduttaa ja virittää toivoa niissä elämän tärkeissä ja ainutkertaisissa hetkissä ja tilanteissa, jolloin lohdutusta ja toivoa eniten tarvitaan”, Petri Laaksonen toteaa.