Petri Kortelahdesta julistustyön johtaja Suomen Raamattuopistolle

 

Petri Kortelahti. Kuva: Dilan viestintä.

Petri Kortelahti alkaa vetää kymmenen alueellisen työntekijän ja vapaaehtoisten verkostoa Suomen Raamattuopistolla. Hänen mielestään evankeliumin levitykselle ja Raamatun opetukselle on nykyajan myllerryksessä aivan erityinen tarve.

Suomen Raamattuopiston Säätiön hallitus on kutsunut TM Petri Kortelahden Raamattuopiston valtakunnallisen julistustyön johtajaksi. Lahtelainen Kortelahti on pastori ja Raamatun opettaja, joka siirtyy Raamattuopiston palvelukseen Diakonialaitos Lahden diakoniajohtajan tehtävästä.

Kortelahti kokee uuden työn vastaavaan hänen kutsumustaan evankeliumin levittäjänä ja ihmisten palvelijana.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

–          Hyvä Jumala tahtoo tänäänkin nostaa, kantaa ja pelastaa – ja tästä Jumalan suunnattomasta, aivan jokaiseen kohdistuvasta armotahdosta tahdon puolestani kertoa muillekin, Kortelahti sanoo.

Kortelahdella on alaisenaan kymmenkunta aluevastaavaa eri puolilla Suomea. Heidän lisäkseen julistustoimintaa tekee suuri vapaaehtoisten joukko.

–          Raamattuopistolla on monipuolisia tehtäviä myös vapaaehtoisille. Lisäksi työn jatkuva yhdessä kehittäminen on tätä päivää, koska toimintaympäristön murros on juuri niin raju kuin se on.

Raamattuopisto kutsuu yhteyteen

Suomen Raamattuopistolla on vuosittain kymmenien tuhansien sanankuulijoiden joukko niin alueellisten tapahtumien kuin radio-ohjelmien, esimerkiksi sunnuntaisin Dein kautta radioitavien jumalanpalvelusten kautta.

Kortelahti aloittaa ajankohtana, jolloin uuden avioliittolain soveltaminen kuohuttaa Suomen kirkkoa. Kortelahti arvioi, että Raamattuopiston työn on tässä ajassa mahdollista tavoittaa niin uusia sanankuulijoita kuin tämän hetken myllerryksessä seurakuntayhteytensä kanssa kipuilevia.

–          Raamattuopistolla on hyvät mahdollisuudet koota siitä hämmennyksen vallassa olevaa ja hajalleen lyötyä Jumalan kansaa, joka haluaa kaiken myllerryksen keskellä pysyä sekä Jumalan Sanassa että seurakuntayhteydessä, Kortelahti arvioi.

Kortelahti aloittaa aprillipäivänä

Petri Kortelahti aloittaa uudessa tehtävässään huhtikuun alussa. Hänen keskeinen työtehtävänsä on johtaa Raamattuopiston Kauniaisten ja alueellisten toimintakeskusten ohella tehtävää julistus-, opetus- ja sielunhoitotyötä. Hän myös koordinoi ja kehittää vapaaehtoisten sekä Raamattuopiston ystävien toimintaa.

Tehtävää tällä hetkellä hoitava julistusjohtaja Pekka Heiskanen siirtyy eläkkeelle kesään mennessä. Heiskanen on ollut pappina yli 40 vuotta, joista hän on työskennellyt Suomen Raamattuopiston eri tehtävissä lähes 30 vuotta.