Ainakin kaksi ennätystä paukkuu kuntavaaleissa

 

Avoimesti uskonsa tunnustava Henna Koskela hakeutui itse kuntavaaliehdokkaaksi Vihdissä. Kuva: KD

Kristillisdemokraatit osallistuvat kevään kuntavaaleihin historiansa suurimmalla ehdokasmäärällä. Kaikkiaan eri puolueiden ehdokkaina on kehitysvammaisia ihmisiä enemmän kuin koskaan. Henna Koskela kuuluu kumpaankin ryhmään.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah kertoo KD:n verkkosivujen haastattelussa, että puolueen ehdokasasettelu kevään 2017 kuntavaaleihin on onnistunut ennätyksellisen hyvin.

Puolueen aiempi ennätys oli vuoden 2008 kuntavaaleista, 1 920 ehdokasta. Viime kuntavaaleissa ehdokkaita oli 1 870. Tämänkertainen ehdokasmäärä tarkentuu lähipäivinä, mutta lienee hyvin lähellä 2 000:tta.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Helsingin KD:n listoilla on esim. Paavo Väyrynen, sitoutumattomana.

Kuntavaaleihin liittyen on syntynyt jo toinenkin ennätys.

Kehitysvammaisten Tukiliiton tiedottaja, Jaana Teräväinen, kertoo, että kehitysvammaisia ihmisiä on nyt eri puolueissa ehdokkaina enemmän kuin koskaan.

Heistä yksi on Henna Koskela, 34, Vihdin Nummelasta.

– Otin viime syksynä itse yhteyden Kristillisdemokraattien työntekijään ja ilmoitin, että haluaisin ryhtyä kuntavaaliehdokkaaksi. Olin nimittäin hoksannut, ettei vaalilupauksista löydy mainintaa kehitysvammaisista tai vammautuneista.

Kuntavaaliehdokkaana hän liputtaa vahvasti kristillisten arvojen puolesta sekä tahtoo kohentaa kehitysvammaisten asemaa ja palveluita.

– Kotikunnassani haluan parannusta työosuusrahaan, jota Eteva maksaa kehitysvammaisille yhdeltä työpäivältä 2-5 euroa. Eteva kuitenkin laskuttaa kehitysvammaisilta pelkästään yhdestä työpäivän ateriasta 6,50 euroa.

Eteva kuntayhtymä on vammaisalan osaamiskeskus, joka tuottaa palveluja vuosittain noin 1 600 vammaiselle ja kehitysvammaiselle henkilölle.

Henna asuu kerrostalossa yksin, vuokralla.

– Kuulun evankelis-luterilaiseen seurakuntaan. Käyn mielelläni Majatalo-illoissa ja Tuomasmessussa sekä helluntaiseurakunnan rukouskokouksissa.

– Minulle usko on ennen kaikkea sitä, että saan rukouksissa turvautua Jumalaan vaikeina päivinä.

 

 

Aiheet