Perttu Pölönen puhuu tulevaisuudesta Sanan Suvipäivillä: ”Ihmiset kaipaavat ja etsivät pysyviä arvoja”

 

Sanan Suvipäiviä vietetään jälleen tänä vuonna Lohjan Vivamossa. Kuva: Jani Laukkanen

Kansan Raamattuseuran kesäjuhlassa Sanan suvipäivillä 14.-16. 6. Vivamossa pohditaan ihmisen vastuuta luomakunnasta ja yhteisistä asioista ja toisaalta sitä, miten Jumalan käsi kantaa meitä läpi elämän. Tapahtuman teemana on Käsissäsi.

Suvipäivät tarjoavat kiinnostavia keskusteluja ja monipuolista raamattuopetusta sekä tasokasta musiikkia ja teatteriesityksiä niin aikuisille kuin lapsille. Puhujavieraiden kanssa voi pohtia oman elämänsä kysymyksiä ja ajankohtaisia keskustelunaiheita.

Tulevaisuuden ovia Suvipäivillä avaa futuristi Perttu Pölönen. Hän rohkaisee kohtaamaan tulevaisuuden tuomat haasteet, mutta myös sen ennennäkemättömät mahdollisuudet.

Oikeus Sanaan_SEKLkesäkeräys1kk_vuosisop

‒ Sille, joka ymmärtää teknologian kehityksen, avautuu koko maailma, Pölönen toteaa.

‒ Teknologisen kehityksen hektisyys nostaa inhimillisyyden arvoon arvaamattomaan. Ihmiset kaipaavat ja etsivät pysyviä arvoja. Sydämen rauhan löytäminen korostuu ja silloin hengellisyys tule näkymään.

‒ Niin hyvässä kuin pahassa on otettu isoja askeleita. Kaikki ei ole vain pahaa. Paljon hyvää on luvassa.

Perttu Pölönen on keksijä, futuristi, säveltäjä ja startup-yrittäjä. Pertun visioihin pääsee tutustumaan la 15.6. juhlateltassa klo 13 Käsissäsi-tilaisuudessa sekä Vivamo-salissa klo 16.30, jolloin hän luennoi aiheesta Uusi tulevaisuus.

 Pyhä ja paha meissä

Psykoterapeutti Heli Pruuki kannustaa kuulijoita tutkimaan ja tunnistamaan tunteitaan.  Pyhä ja paha minussa -luento antaa armollisen ja inhimillisen kuvan ihmisenä olemista kaikkine tunteinemme.

‒ Kukaan ei suutu tai raivostu ihan muuten vaan, Pruuki toteaa. Aggressiivisuus on inhimillistä. Se on negatiivisten tunteiden kirjoa laidasta laitaan kuten viha, loukkaantuminen, kateus, suuttuminen. Kuitenkin niiden takana toimii jokin muu vaikutin.

‒ Katseen kääntäminen sisäänpäin, omaan aggressioon ja sen kanavointiin on tie muutokseen. Pahat tunteet sellaisinaan eivät suoraan kerro, mitä niiden takana on. Aggressio voi pukeutua myös passiivisuuden viittaan, jolloin sisäisesti ei osallistuta toisen iloon.

Tunnekuohun takana on syvä haava tai haavoittuva kohta, jota aggressio suojaa.

‒ Tunnekuohun takana on syvä haava tai haavoittuva kohta, jota aggressio suojaa.

‒ Ihmisen toinen puoli on Jumalan pyhyys meissä. Olemme Jumalan lapsia ja Hänen luotujaan. Pyrimme tekemään hyvään ja toteuttamaan Isämme tahtoa.

Matka Jeesuksen vertauksiin

Suvipäivien suosituinta antia on joka vuosi runsas raamattuopetus, jota voi kuunnella Raamattuteltassa vaikka koko päivän lauantaina 15.6. Teemana ovat Jeesuksen vertaukset.

Vivamo-salissa keskustellaan mm. siitä miten kristitty voi vaikuttaa yhteiskunnassa ja kantaa vastuuta ympäristöstä. Juhlateltan SanaForumeissa päätoimittaja Heli Karhumäki juontaa keskusteluja ilmastonmuutoksesta, valheesta ja totuudesta ja yhteisöllisyydestä. Vivamon Särkyneen sydämen kirkossa keskitytään rukouksen teemoihin.

Puhujavieraina ovat KRS:n työntekijöiden lisäksi mm. piispa Kaisamari Hintikka, kaupunginjohtaja Mika Sivula, lastenpsykiatri Jari Sinkkonen, kirjailija Eija-Riitta Korhola tri Matti Ketonen ja toiminnanjohtaja Timo Pöyhönen.

Musiikkivastuussa Suvipäivillä ovat mm. Tiina Sinkkonen, Hillel Tokazier, Juhani Aaltonen, duo Eve & Ossi, Lehari Kaustel, Kaisa Valve sekä Minna ja Jussi Pyysalo. Lapsille on luvassa näytelmiä, luontopolku ja monenlaista omaa ohjelmaa Vivamon Aittarinteessä.

Teksti: Johanna Manner