Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Kalevan kirkkoon kokoonnutaan ammentamaan elämän aarteita tulevana viikonloppuna

 
Kalevan kirkko

Kalevan kirkko on evankelisten kesäjuhlien päätapahtumapaikka. Kuva Sari Savela

Evankelisen lähetysyhdistyksen kesäjuhlilla 7.–9. kesäkuuta Tampereella ollaan kristinuskon ydinkysymysten äärellä. Juhlien teema on Elämän aarteita.

Teeman mukaisesti kesäjuhlilla pohditaan niitä aarteita, joita Jumala armossaan jatkuvasti jakaa. Ajatukset kääntyvät aarteisiin, joita elämä päivittäin tuo: läheiset ihmiset, kodin toimet, harrastukset, työ ja yhteys seurakuntaan ovat jatkuvia ilon, virkistyksen, elämän tarkoituksen ja hyvinvoinnin lähteitä.

Kesäjuhlien ohjelmaan kuuluu sananjulistusta, raamattutunteja, musiikkia sekä mahdollisuus hiljentymiseen ja mietiskelyyn. Juhlien päätapahtumapaikka on Kalevan kirkko, mutta ohjelmaa on myös Aleksanterin kirkossa, missä vietetään esimerkiksi lauantai-iltana 8.6. tuomasmessua. Messussa saarnaa piispa emeritus Eero Huovinen. Sunnuntain juhlamessussa Kalevan kirkossa saarnaa piispa Matti Repo. Myös Tampereen tuomiokirkko ja Kalevankankaan hautausmaa on juhlien tapahtumapaikkoja.

Dei Neliöb.20.9.-11.10. MJa

Evankelinen lähetysyhdistys on Suomen ev.lut. kirkossa toimiva sisä- ja ulkolähetysjärjestö, jonka juuret ovat evankelisessa herätysliikkeessä. Yhdistyksen perustivat Tampereella vuonna 2008 Suomen Luterilaisesta Evankeliumiyhdistyksestä irtautuneet naispappeuden kannalla olevat jäsenet.