Pekka Simojoki paljastaa sata tositapausta elämästään

 

Pekka Simojoki kirjoitti puhuttelevat keikkatapahtumansa hartauskirjaksi, jota pääsee selailemaan ensi sunnuntain Majatalo-illassa Kangasalla. Kuva: Pia Korhonen

Gospelmuusikko yllätti itsensäkin. Hän ei tehnyt 60-vuotispäivänsä kunniaksi laulua vaan heittäytyi kirjailijaksi. Keikkamiehen hartauskirja näkee päivänvalon sunnuntaina 14.1.

Gospelmuusikko Pekka Simojoki täytti 60 vuotta tammikuun 5:ntenä.

Syntymäpäivää edelsi vuonna 2017 mm. tiivis Exit-yhtyeen 30-vuotisjuhlakiertue, jonka tuottona lähti Tansaniaan evankelioimistyöhön lähes 11 000 euroa Suomen Lähetysseuran kautta.

Harva tiesi, että mies ryhtyi samaan aikaan puolivahingossa kirjailijaksi.

Simojoki kirjoitteli tarinoita omaksi ilokseen koko vuoden, mutta tekstinteko sai vauhtia syksyllä, kun hän käväisi Päivä Oy:ssä hoitelemassa Exit-nuottikirjaan liittyviä asioita.

– Siinä yhteydessä toimitusjohtaja Merja Pitkänen tuli kysyneeksi kuulumisiani. Kerroin, että ehkä vielä joskus julkaisen tositapahtumiin perustuvan tarinakirjan. Sen paljastettuani minulla olikin kustantaja edessäni, eikä julkaisupäivääkään kauan mietitty!

– Tuntui luontevalta yhdistää se synttäreihin.

Kirjaprojektiin on puskenut palaute, jota Simojoki on saanut kuulijoiltaan.

– Konserteissa kertomani tarinat ovat jääneet ihmisille mieleen, ja moni onkin ehdottanut, että ne pitäisi julkaista kirjana. Hyvä niin, sillä ne ovat rohkaisevia tapauksia matkan varrelta; niissä on usein mukana vahva Jumalan johdatus ja huolenpito.

Ensi sunnuntaina 14.1. julkaistava hartauskirja sisältää sata kertomusta Simojoen keikkareissuilta: kohtaamisista, kommelluksista ja rukousvastauksista.

– Niitä ei ollut vaikea löytää ja kirjoittaa, sillä olen pitänyt päiväkirjaa kymmenien vuosien ajan. Lopussa tuli kyllä vähän kiire, sillä yllättävän paljon aikaa meni yhteydenottoihin. Kysyin mahdollisimman monelta tarinan henkilöltä, saako tapahtuman julkaista ja voiko nimi näkyä.

Mullan makua, taivaan tuoksua -hartauskirjassa on jokaisen tarinan lopussa säe tai pari jostain Pekka Simojoen laulusta – elämän evääksi ja pohdittavaksi.

– Kuuteenkymmeneen tarinaan lauluteksti löytyi helposti, mutta loppujen kanssa oli vähän tuskaisempaa, muusikko virnistää.

Kirja julkaistaan lämminhenkisesti Majatalo-illassa Simojoen omassa kotikirkossa Kangasalla. Se sopii, sillä Majatalo-iltojen konsepti on alun perin Simojoen kehittämä.

Ohjelmavastuussa ovat kello 18 alkaen Pekka Simojoen lisäksi puhuja- ja musiikkivieraat sekä houseband, joka säestää yhteislauluja.

Kirja ei ole ainoa kiireisen miehen projekteista. Simojoki kertoo jatkavansa työtä Nordic Praise -ylistys-cd:nsä parissa. Se soi lähitulevaisuudessa sekä farsin kielellä että hepreaksi.

 

Aiheet