Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Pekka Simojoen englanninkielinen ylistyslevy myi kultaa

 

Kuva: Philippe Gueissaz

Suomen tunnetuimpiin gospelmuusikoihin kuuluvan Pekka Simojoen albumi Nordic Praise on myynyt kultalevyyn oikeuttavat yli 10 000 kappaletta. Rajapyykin kunniaksi julkaistu musiikkivideo ylistää Luojan luomaa pohjoista luontoa.

Gospelmuusikko Pekka Simojoki on myynyt kultaa albumillaan Nordic Praise. Vuonna 2014 julkaistua albumia on lähtenyt maailmalle eri kanavien kautta noin 13 000 kappaletta. Levy koostuu Simojoen säveltämistä englanninkielisistä ylistyslauluista.

Albumin suosio on lyönyt Simojoen ällikällä, sillä muusikko tietää hyvin, ettei fyysisten levyjen myynnillä enää usein pääse kultalevylukemiin: ”Kyllä se jonkinlainen pieni ihme lienee, että kiinnostus on ollut näin laajaa ulkomaita myöten.”

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Nordic Praise -albumista on jo ehditty julkaista kaksi vieraskielistä painosta, arabian- ja vironkielinen, ja uusia käännöksiä on jo työn alla. Lisäksi yksittäisiä lauluja on käännetty usealle kielelle, esimerkiksi toiselle kotimaiselle, hepreaksi ja japaniksi.

”Ehkä pohjoismaisesta perinteestä kumpuavilla melodioilla ja syvällisillä sanoituksilla on annettavaa amerikkalaisen ylistysmusiikinperinteen rinnalla”, Simojoki pohtii. ”Olisi hienoa, jos Nordic Praise –laulut voisivat olla laajemminkin avaamassa suomalaisen gospelmusiikin tietä maailmalle.”

Juhlan kunniaksi on nyt julkaistu musiikkivideo albumin kappaleelle The Name Above All Names. Laulun suomenkielinen versio Yksi nimi yliste muiden löytyy myös uudesta virsikirjan lisävihkosta. Video hyödyntää pohjoismaista luontokuvastoa, ja se onkin Simojoen sanoin pieni ylistys Luojan luomalle pohjolan luonnolle.

Tänä vuonna Simojoki keskittyy uuden Avara-soololevyn kanssa kiertämiseen. Myös 30 vuotta täyttävä Exit-yhtye julkaisee syksyllä uutta musiikkia ja tekee juhlakiertueen.

Katso tästä linkistä musiikkivideo.