Pekka Laihiasta ViaDia Pirkanmaan uusi toiminnanjohtaja tammikuussa menehtyneen Pekka Matilaisen tilalle

 
silmälasipäinen keski-ikäinen mies lähikuvassa, miehellä silmälasit

– Pidän ViaDian työtä merkittävänä ja olen kiitollinen siitä, että ViaDia kulkee ihmisten rinnalla kaikissa elämäntilanteissa, tammikuun 2023 alussa ViaDia Pirkanmaan toiminnanjohtajana aloittava Pekka Laihia kertoo.

ViaDia Pirkanmaa ry käy parhaillaan tärkeitä neuvotteluita Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa, sillä on aika solmia sopimuksia, jotka antavat suuntaviivat tulevan vuoden työhön.

Tämän tärkeän työn keskellä yhdistys on tehnyt toisen merkittävän päätöksen, uuden toiminnanjohtajan valinnan.

ViaDia Pirkanmaa ry:n hallitus on valinnut uudeksi toiminnanjohtajakseen kauppatieteiden ja teologian maisteri Pekka Laihian, joka aloittaa tehtävässään 1.1.2023. Laihia toimii tällä hetkellä pastorina Bethania Lutheran Church -seurakunnassa Australian Queenslandissä ja on aiemmin toiminut muun muassa Nokian renkaat Oyj:n markkinointipäällikkönä. Laihialla on vankka kokemus sekä liike-elämän että hengellisen työn tehtävistä.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

– Olen iloinen ja kiitollinen tästä johdatuksesta ja nöyrin mielin tulen toiminnanjohtajaksi ViaDia Pirkanmaa ry:hyn. Odotan innolla pääseväni mukaan tiimiin unelmoimaan palvelusta, joka muuttaa Suomen. Pidän ViaDian työtä merkittävänä ja olen kiitollinen siitä, että ViaDia kulkee ihmisten rinnalla kaikissa elämäntilanteissa. Uskoon tulon jälkeen sydämessäni on pehmeä paikka kaikille heille, joita elämä on potkinut tavalla tai toisella, Pekka Laihia kommentoi.

– Pekka Laihiasta ViaDia Pirkanmaa ry saa innostuneen, yhteistyökykyisen ja rohkeasti työhön tarttuvan toiminnanjohtajan. Pekka Laihialle kristilliset arvot ovat henkilökohtaisia valintoja ja tämä näkyy myös hänen ”ihmiset ennen rahaa” -asenteessaan, ViaDia Pirkanmaa ry:n hallituksen puheenjohtaja Leena Rauhala vakuuttaa.

Odotan innolla pääseväni mukaan tiimiin unelmoimaan palvelusta, joka muuttaa Suomen.

Yhdistystä on edesmenneen toiminnanjohtaja Pekka Matilaisen kuoleman jälkeen luotsannut väliaikaisena toiminnanjohtajana Senni Rönkkö. Hän joutui tarttumaan tehtävään lyhyellä varoitusajalla Matilaisen äkillisen kuoleman vuoksi. Matilainen menehtyi tammikuussa vain 52-vuotiaana sairauskohtaukseen. Tilanne on ollut koko työyhteisölle kova menetys ja surun keskellä työ on vienyt monet voimavarojensa äärirajoille.

– Koen, että yhdistyksemme tarvitsee viime kuukausien koettelemusten jälkeen vakautta sekä talouteen että erityisesti henkilöstön jaksamiseen liittyvissä kysymyksissä. Myös yhteiskunnan muutokset, kuten uusien hyvinvointialueiden tulo, vaativat näkyvyyttä ja uskottavuutta toimintamme jatkumisen turvaamiseksi. Uskon, että Pekka Laihia on Jumalan lähettämä mies juuri tähän hetkeen ja tarpeeseen — luotsaamaan yhteisöämme siinä tehtävässä, minkä olemme saaneet kutsumukseksemme, ViaDia Pirkanmaa ry:n hallituksen jäsen ja rekrytointiprosessissa mukana ollut Helena Simula kommentoi valintaa.

Olemassa olevan toiminnan jatkuvuuden turvaaminen ja meneillään olevat sopimusneuvottelut Pirkanmaan hyvinvointialueen toimijoiden kanssa ovat tämän syksyn tärkeimmät tehtävät ViaDia Pirkanmaa ry:ssä. Näitä neuvotteluita Senni Rönkkö luotsaa väliaikaisena toiminnanjohtajana yhteistyössä hallituksen kanssa. ViaDia Pirkanmaa ry on vakiintunut toimija ja yhteistyötaho sote-alan eri sidosryhmissä Pirkanmaalla, mutta nyt uusien hyvinvointialueiden myötä on neuvoteltava sopimukset uudelleen ja varmistaa näin yhdistyksen rooli jatkossakin merkittävänä toimijana omalla alueellaan.