Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Peace United pistää piispan ja kirkkoherrat futaamaan Vantaalla

 

Jalkapalloa pelaamalla voi edistää rauhaa. Kuva: Kirkon Ulkomaanapu, Peace United

Herättäjäjuhlien ohjelmassa on lauantaina jalkapallopeli, johon osallistuu turvapaikanhakijoita ja harrastajia Liikkuvasta seurakunnasta.

 

– Idea on edistää rauhan sanomaa eri kulttuurien, uskontojen ja ihmisryhmien välillä. Rauha on maali, joka ratkaisee. Pelin avulla halutaan osoittaa, että voimme elää yhdessä erilaisuudesta huolimatta, kertoo projektikoordinaattori Jarkko Vähäsarja Vantaan Hämeenkylän seurakunnasta.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Peace United on Kirkon Ulkomaanavun toimintamalli, joka kannustaa pelaamaan jalkapalloa rauhan puolesta. Siihen voi liittyä kuka tahansa.

Vantaan Peace United -joukkueen pelaaja-valmentaja Jarkko Vähäsarja luonnehtii lajia globaaliksi, kaikkia yhdistäväksi. Sitä osataan pelata kaikkialla.

Herättäjäjuhlien aikaan kentällä nähdään Vantaan vastaanottokeskuksen asukkaita, joiden joukkuetta Vähäsarja on valmentanut kevään ajan.

Liikkuvan seurakunnan kautta pelaamassa on kirkon työntekijöitä, joilta löytyy jalkapallo-taustaa. Mukana ovat mm. piispa Jari Jolkkonen, Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala, Kirkkopalveluiden kehityspäällikkö Jari Kupiainen, Kirkon Ulkomaanavun viestintäpäällikkö Mikko Koivumaa ja Pirkkalan seurakunnan kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth.

Paikalla on myös henkisen Peace United –joukkueen pelaaja, Saksan Bayern Munchenin maalivahti Tinja-Riikka Korpela. Hän ei osallistu itse peliin, mutta on kannustamassa ja jakamassa nimikirjoituksia pelin jälkeen.

Myös freestyle-jalkapalloilija Pekko ”PeGe” Piirto on esittelemässä taitojaan.

Peace United ja Liikkuva seurakunta –peli käydään herättäjäjuhlilla lauantaina 9.7. kello 16.45. Myyrmäen jalkapallokentälle on vapaa pääsy.

 

Aiheet