Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Pastori Youcef Nadarkhani päästettiin vapaaksi

 

Kristillinen uskonnonvapausjärjestö Christian Solidarity Worldwide (CSW) ja lähetysjärjestö Present Truth Ministries uutisoivat lauantaina 8. syyskuuta, että iranilainen kristitty pastori Yousef Nadarkhani on vapautettu vankeudesta ja päässyt perheensä pariin.

Nadarkhani istui tuomiota jumalanpilkasta, mutta uudessa oikeusistunnossa hänet todettiin syylliseksi The Guardianin lähteen mukaan ”kansallisen turvallisuuden vastaisista toimista”. Muut lähteet esittivät syyksi muslimien evankelioinnin. Nadarkhanille langetettiin kolmen vuoden vankeusrangaistus, mutta koska hän oli ollut jo kolme vuotta vankeudessa, hänet vapautettiin.

Yousef Nadarkhani pidätettiin kotikaupungissaan Rashtissa 2009 pian sen jälkeen, kun hän oli kyseenalaistanut muslimien monopolin lasten uskonnonopetukseen. Vuonna 2010 hänet tuomittiin kuolemaan islamin uskosta luopumisesta, ja korkein oikeus vahvisti tuomion 2011. Iranin rikoslaki ei määrää uskosta luopumisesta kuolemantuomiota. Perustuslaissa on kuitenkin porsaanreikä, jonka perusteella kuolemantuomio voidaan määrätä vetoamalla Sharia-lakiin.

”CSW iloitsee kuulla pastori Nadarkhanin vapautumisesta pitkän vangitsemisen jälkeen. Kiitämme Iranin oikeuslaitosta tästä askeleesta, joka on oikeuden ja lain voitto. Samalla kun iloitsemme tästä uutisesta, emme unohda satoja muita vainottuja ja epäoikeudenmukaisesti pidätettyjä uskonsa tähden. CSW jatkaa kampanjointia, kunnes kaikki Iranin uskonnolliset vähemmistöt saavat nauttia uskonnonvapaudesta, johon Irankin on sitoutunut YK:n Kansalais- ja poliittisia oikeuksia koskevan yleissopimuksen kautta”, CSW:n johtaja Mervyn Thomas kommentoi.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie