Pasi Turunen: YK:n ihmisoikeuskomission Israel-kriittisyys yksipuolista

 

Uskonnollisia israelilaisia sotilaita harjoituksissa. Kuva: Wikimedia Commons

Myös YK:n yleiskokouksen päätöslauselmat jättävät pimentoon muiden maiden ja alueiden ongelmat, blogikirjoituksessa sanotaan.

YK ja erityisesti sen ihmisoikeuskomissio kärsii rappiotilasta, joka näkyy kohtuuttoman runsaana Israel-vastaisten päätöslauselmien tuottamisena, Patmos Lähetyssäätiön toimittaja ja julistustyöntekijä Pasi Turunen väittää blogissaan.

Turusen mukaan pelkästään marraskuun aikana YK:n yleiskokous teki yhdeksän päätöslauselmaa Israelia vastaan. Samaan aikaan yleiskokous ei saanut aikaan ainuttakaan muita maita koskevaa päätöslauselmaa. Vuonna 2013 yleiskokous teki yhteensä 22 Israelin tuomitsevaa päätöslauselmaa ja yhteensä vain neljä, jotka koskivat koko muuta maailmaa.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Turusen mukaan YK:n koneiston ”todellinen ongelmalapsi” on kuitenkin järjestön ihmisoikeuskomissio (UNHRC), jonka jäseniksi valittiin hiljattain lisää eräitä maailman pahimpia ihmisoikeusrikkojia, kuten Kiina, Kuuba, Venäjä ja Saudi-Arabia. Komission Israel-vastaisuudesta puolestaan on Turusen mukaan vastuussa ennen kaikkea islamilaisten maiden yhteistyöelin OIC.

Komissio ei ole koko olemassaolonsa aikana laatinut ainuttakaan päätöslauselmaa esimerkiksi Pakistanin, Zimbabwen, Kiinan tai Egyptin ihmisoikeustilanteesta, Turunen kirjoittaa patmos.fi/blogi -sivulla. Esimerkiksi suomalaisen Finnwatch-järjestön Israel-vastainen raportointi nojaa Turusen mukaan silti juuri ihmisoikeuskomission näkemyksiin.

 

Lue Turusen blogikirjoitus tästä.