Partaharjulla on kesällä SYKEttä

 

Kuva: Juha Kinanen

Tyttöjen ja poikien SYKE-suurleiri valtaa Partaharjun leirikylän Pieksämäellä 20.-25. heinäkuuta.

Leirille odotetaan saapuvaksi noin 2000 lasta ohjaajineen.

Seikkailujen, leikkien ja telttaelämän lisäksi leirillä vietetään hartaita hetkiä esimerkiksi leirijumalanpalveluksen parissa.

”Leirin merkitys kirkon varhaisnuorisotyölle on valtava. Se on näyteikkuna seurakuntien tyttöjen ja poikien maailmaan”, kertoo leirinjohtaja Eero Jokela.

Leirin aikana osallistujat jaetaan kuuteen telttakylään. Kylien välillä käydään kilpailuja ja kuunnellaan yhdessä leiribändiä. Uusia ystäyyssuhteita voi muodostaa vierailemalla toisissa kylissä.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Leirin aloitus- ja päätöspäivinä kylät kokoontuvat kulkueiden ja leirihuutojen saattelemina suurelle iltanuotiolle.

Joka neljäs vuosi järjestettävälle suurleirille osallistuu suomalaisten lisäksi ulkomaalaisia ryhmiä ja leiriläisiä kahdestakymmenestä eri maasta. Seurakuntien varhaisnuorisotyöntekijät, ryhmänohjaajat ja isoset ovat mukana huolehtimassa kaikista leiriläisistä.

”Leirin suosio perustuu pitkään traditioon siitä, mitä hiippakuntien, seurakuntien ja järjestöjen yhteistyöllä voidaan saada aikaan”, Eero Jokela korostaa.

Leirin pääjärjestäjänä toimii evankelis-luterilaisen kirkon varhaisnuorisotyön palvelujärjestö PTK – tyttöjen ja poikien keskus. Lisäksi mukana ovat hiippakunnat, seurakunnat, Kirkon ulkomaanapu, Suomen lähetysseura, Partaharju-säätiö sekä Kirkon kasvatus- ja nuorisotyö.

 
Artikkelibanneri perussanoma