Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Pappisperheen poika Ingmar Bergman olikin ottolapsi?

 

Ingmar Bergman vuonna 1957.

Elokuvaohjaaja Ingmar Bergman kuvasi elokuvissaan usein uskonnollisia teemoja ja myös lapsuuttaan – joka oli ehkä hyvin toisenlainen kuin hän itsekin luuli.

Uudet DNA-paljastukset osoittavat ruotsalaisen Dagens Nyheter -lehden mukaan, ettei Bergman ollutkaan äitinsä biologinen lapsi.

Nyt kyselläänkin, väärensikö ohjaajan kirkkoherraisä kirkonkirjoja pitääkseen asian salassa.

Bergman syntyi pappisperheeseen Uppsalassa keskimmäisenä kolmesta lapsesta vuonna 1918.

Samaan aikaan Pohjoismaihin levisi espanjantauti, johon sairastui myös raskaana ollut Bergmanin äiti. Virallisen version mukaan hän synnytti Ingmarin, mutta oli niin heikko, että isoäiti vei pojan 
maakartanoonsa Taalainmaalle, jossa eräs maalaisemäntä alkoi imettää Ingmaria.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Teema ”kolmesta naisesta” ja myös myöhempi vaikea suhde vanhempiin on läsnä usein Bergmanin myöhemmissä elokuvatöissä.

DNA-testeissä yllätys

Ruotsalainen Dagens Nyheter -lehti sanoo nyt, että uudet tiedot asettavat kuitenkin maailmankuulun ruotsalaisohjaajan elämän ja teokset aivan uuteen valoon.

Bergmanin ja hänen äitinsä DNA ei lehden mukaan täsmää. Nyt spekuloidaankin, kuoliko Erik ja Karin Bergmanin lapsi vastasyntyneenä ja adoptoivatko he itselleen pojan perheen ulkopuolelta.

On myös mahdollista, että isä-Bergman ei kertonut vaimolleen tämän lapsen kuolleen, vaan kirkkoherrana väärensi kirkonkirjat näyttämään, ettei adoptiota ollut tapahtunut.

Isä Erik Bergman oli pidetty saarnaaja ja palveli näkyvissä kirkollisissa viroissa Hedvig Eleonooran kirkon rovastina sekä ”kuninkaan kappalaisena” Sofiahemmetin sairaalassa.

Dagens Nyheterin juttu