Ihmisiä ja ilmiöitä: Marita ja Markku Kulmala: Avioliittoleiri muutti elämän tärkeysjärjestyksen   Yleinen: Konekiväärisaarnaaja pelastaa Afrikan lapsia

Pakistanin kristittyjen kiitos ei lakannut pommi-iskuihin

 

Barnabas Aidin uusin numero kertoo muun muassa pakistanilaisista kristityistä. KUVA: BARNABAS AID

Viime syyskuussa itsemurhapommittajat iskivät All Saints -kirkkoon Pakistanin Peshawarissa aiheuttaen sadan ihmisen kuoleman. Pommituksen on sanottu olevan maan kaikkien aikojen tuhoisin kristittyjä vastaan tehty isku.

Vainottuja kristittyjä tukeva Barnabas Fund -järjestö vieraili uhrien omaisten luona ja kirjoitti heidän kuulumisistaan Barnabas Aid -lehdessä (maalis-huhtikuu 2014). Vaikka kristityt ovat joutuneet kärsimään paljon, he eivät ole lakanneet kiittämästä Jumalaa.

Moni pakistanilainen kristitty menetti syyskuun 22. päivän iskuissa perheenjäsenensä. Jotkut henkiin jääneistä loukkaantuivat vakavasti. ”Vaikka kristityt kärsivät, surevat, ovat traumatisoituneita ja epätoivoisesti tuen tarpeessa, he eivät ole murtuneet. Pyhä Henki auttaa heitä ihmeellisellä tavalla ylistämään, kiittämään ja luottamaan Jumalaan, huolimatta järkyttävästä traumasta, jonka läpi he ovat kulkeneet”, Barnabas Aid -lehdessä kerrotaan.

Hanif Masih menetti pommi-iskussa poikansa Sharoonin, joka toimi kirkossa vartijana kymmenen vuoden ajan. Poika tunnettiin nimellä ’Sharoo’, joka tarkoittaa leijonaa. ”Hän kuoli leijonan lailla; hän ei pelännyt. Hän on marttyyri, hän on hyvässä paikassa ja olen ylpeä isä”, Hanif Masih sanoo Barnabas Aidissa.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

”Jeesus on minun kanssani”, toteaa puolestaan kahdeksanvuotias Simran Anwar. Hän loukkaantui iskussa ja menetti isosiskonsa Sumanin. Simran sanoo, että kukaan ihminen tai mikään pommin räjähdys ei voi estää häntä menemästä kirkkoon, koska Jeesus on hänen kanssaan.

Teini-ikäinen Shaloom Naeem meni kirkkoon iskuaamuna yhdessä koko perheensä kanssa, ja tuli sieltä pois ainoana perheestään. Hänen isänsä, äitinsä ja siskonsa kuolivat. Shaloom kuitenkin rohkaisee kristittyjä ystäviään menemään edelleen kirkkoon. ”Vaikka koko perheeni on kuollut, en pelkää mennä kirkkoon. Meidän pitäisi kiittää Jumalaa hänen suuresta rakkaudestaan”, Shaloom sanoo.

Herra ja rouva Prem menettivät kolme lastenlastaan iskussa. Rouva Prem loukkaantui myös pahasti. Pariskunta ylistää kaikesta huolimatta Jumalaa. ”Halleluja Korkeimmalle. Hänen Poikansa kuoli meidän syntiemme tähden; meidän menetyksemme ei ole mitään verrattuna hänen uhriinsa”, he sanovat.

Tässä linkki Barnabas Aidin uusimpaan numeroon.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie