Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Pakistan on pyytänyt Facebookilta apua jumalanpilkkaajien löytämiseksi

 

Kuva: Istockphoto

BBC:n mukaan Pakistanin viranomaiset ovat pyytäneet Facebookilta apua, jotta jumalanpilkkaa sisältäviä päivityksiä ladanneet pakistanilaiset löytyisivät. Pakistanissa jumalanpilkasta voi saada jopa kuolemantuomion.

Pakistanin sisäministeriön mukaan  yhdysvaltalainen Facebook on luvannut lähettää Pakistaniin tiimin. Facebook ei tosin ole vahvistunut tätä tietoa. Uutistoimisto AP:n mukaan  Facebook suhtautuu Pakistanin pyyntöön varovaisesti  samalla muistuttaen, että Facebookin tavoite on suojella käyttäjiensä oikeuksia ja yksityisyyttä.

Jumalanpilkka on Pakistanissa hyvin herkkä ja tulenarka aihe. Jumalanpilkasta voi seurata jopa kuolemantuomio.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

BBC:n uutisen mukaan Pakistanin pääministeri Nawaz Sharif on twitter-tilillään todennut, että jumalanpilkka on rikos, jota ei voi saada anteeksi. Sharif on myös antanut tukensa sosiaalisen median perusteelliselle perkaamiselle jumalanpilkkaajien löytämiseksi.

Pakistanin sisäministery Chaudhry Nisar sanoi Dawn -lehden mukaan, että Facebookin ja muiden vastaavien palvelun tarjoajien pitäisi jakaa kaikki tieto niistä ihmisistä, jotka julkaisevat jumalanpilkkaa sisältävää aineistoa sosiaalisessa mediassa.

Kriitikoiden ja ihmisoikeuksia valvovien järjestöjen mukaan Pakistanin ankara jumalanpilkkalaki poikii tekaistuja syytöksiä, joilla sorretaan vähemmistöjä. Pakistanin kristittyjä on useasta syytetty jumalanpilkasta. Tälläkin hetkellä pakistanilainen kristitty nainen Aasiya Bibi odottaa korkeimman oikeuden päätöstä. Bibi on ollut vangittuna vuodesta 2009 ja hänet on tuomittu kuolemaan. Tapaus kuitenkin eteni korkeimpaan oikeuteen, joka ei ole vielä antanut lopullista päätöstään. Aasiya Bibiä on syytetty profeetta Muhamedin pilkkamisesta. Hän itse on kieltänyt syytökset.

Vainottujen kristittyjen asiaa ajavan Open Doorsin vuoden 2017 WorldWatch-listan mukaan Pakistan on maa, jossa vainotaan kristittyjä neljänneksi eniten koko maailmassa.