Päivi Räsänen pitää todennäköisenä rikostutkinnan etenemistä käräjille asti

 

Päivi Räsänen uskoo, että hänen rikostutkinta-asiansa on Jumalan kädessä. Kuva: Jenniina Nummela

Uusi Tie -lehdelle antamassaan haastattelussa kansanedustaja pitää todennäköisenä, että hänen teksteistänsä aloitetut esitutkinnat etenevät syyteharkintaan ja sen jälkeen käräjäoikeuteen asti.

Elokuussa 2019 Helsingin poliisi aloitti esitutkinnan kansanedustaja Päivi Räsäsen twiitistä, jossa hän otti kantaa kirkon osallistumiseen Helsinki Pride -tapahtumaan. Valtakunnansyyttäjä puolestaan määräsi marraskuussa esitutkinnan Räsäsen vuonna 2004 julkaistusta pamfletista ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi”. Valtakunnansyyttäjä kumosi poliisin aiemman päätöksen olla aloittamatta esitutkintaa.

Päivi Räsäsen tämänhetkisen tiedon mukaan twiittitapaus on jo edennyt esitutkinnasta syyteharkintaan. Räsänen uskoo myös pamfletin etenevän syyteharkintaan.

Pipliaseura Neliöb. 8.-14.4.

”Kun sain käsiini valtakunnansyyttäjän paperin, tajusin, että molemmat tapaukset etenevät varmasti esitutkinnasta syyteharkintaan. Valtakunnansyyttäjän teksti oli niin kovaa”, Räsänen kommentoi Uudelle Tielle.

Hän pitää erittäin todennäköisenä, että tapaus johtaa käräjille.

”Ja se on silloin pitkä prosessi. Jos voittaisin käräjäoikeudessa, pitäisin todennäköisenä, että syyttäjä veisi sen eteenpäin hovioikeuteen ja lopulta korkeimpaan oikeuteen. Jos taas häviäisin, veisin itse sen eteenpäin.”

Räsänen ei pidä mahdollista sakkotuomiota katastrofina. Mutta jos hänet tästä lopulta tuomitaan, hänen pitäisi poistaa kyseiset tekstit internetistä, mitä hän ei halua tehdä.

Samalla logiikalla monen muunkin kristityn kirjoittajan tekstit pitäisi poistaa.

”Siitä seuraisi aikamoiset kirjaroviot. Samantapaista tekstiä on saatavilla vaikka kuinka paljon.”

Lue Uuden Tien jutusta myös, mitä Räsänen ajattelee siitä, kun Helsingin Sanomat ohjeisti, että Räsäsen ”kannattaisi puhua homoista ja kuolemasta niin että maallikkokin ymmärtää.”

 
artikkelibanneri Uusi Tie

Aiheet