Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Paavista manga-sarjakuva

 

Manga-sarjakuva seuraa Josef Ratzingerin tietä nuoruudesta aina paaviksi asti.

Paavista tulee manga-sankari. Totta se on, kun amerikkalainen yhtiö Manga Hero julkaisee sarjakuvan paavi Benedictus XVI:sta.

Vatikaani haluaa näyttää, ettei se pelkää uusia viestintävälineitä eikä nuoria puhuttelevia keinoja. Äskettäin paavi Benedictus XVI aloitti Twitterissä. Manga-paavi puolestaan julkaistaan elokuun 16. päivä Madridissa alkavilla katolisten nuorten päivillä.

Albumin nimi ”Habemus papam!” tarkoittaa suomeksi ”meillä on uusi paavi”. Latinankielistä sanontaa käytetään aina uuden paavin valinnan julkaisemisen yhteydessä.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Sarjakuva seuraa nykyisin Benedictus XVI:nä tunnetun Josef Ratzingerin tietä nuoruudesta nykyhetkeen asti.

Manga-sarjiksen toimittaja Johathan Lin sanoo, että japanilaistyylinen sarjakuva on tarkoitettu niille, jotka eivät tiedä paavista paljon mitään. Manga-paavi julkaistaan aluksi englanniksi ja espanjaksi.

”Jaamme sarjakuvalehteä Madridin kouluihin, hotelleihin, metroasemille, lentokentille, infokioskeihin, turistinähtävyyksiin ja muihin tapahtumapaikkoihin, Lin kertoo catholicfavor.com-sivustolla. Nuorisotapahtuman jälkeen manga-paavia levitetään ympäri maailman.

Manga ei ole aivan uutta katolisessa kirkossa. Tyylilajia on käytetty kertomaan muun muassa Paavalin elämästä. Paavi-mangan on kuvittanut singaporelainen manga-taiteilija Sean Lam, joka on piirtänyt sekä Paavalin että paavin vauhdikkaat versiot.