Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Paavi käskee katolista järjestöä lopettamaan eutanasian tarjoamisen Belgiassa

 

Paavi Franciscus. Kuva: Pixabay

Katolinen hyväntekeväisyysjärjestö Brothers of Charity tarjoaa eutanasiaa psykiatrisissa sairaaloissaan Belgiassa. Vatikaani uhkaa erottaa järjestön kirkosta, jos se ei muuta toimintaansa.

Paavi Franciscus antoi henkilökohtaisen hyväksyntänsä Vatikaanin kirjeelle, joka lähetettiin elokuun alussa Brothers of Charity -järjestölle. Kirje antaa käskyn katoliselle hyväntekeväisyysjärjestölle lopettaa toimintansa kaikissa viidessätoista Belgian keskuksissa elokuun loppuun mennessä.

Eutanasia on Belgiassa laillista. Toukokuussa hyväntekeväisyysjärjestö ilmoitti antavansa lääkäreille mahdollisuuden suorittaa eutanasia psykiatrisille potilaille, jos tarjolla ei ole muita “kohtuullisia hoitovaihtoehtoja”.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Paavi määräsi järjestön hallituksen jäsenet myös allekirjoittamaan kirjeen, jossa he julistavat “täydellisesti tukevansa katolisen kirkon esivaltaa, joka on aina todennut, että ihmiselämää tulee kunnioittaa ja suojella sen hedelmöittymisestä luonnolliseen kuolemaan asti”. Jos järjestö ei muuta menettelytapojansa, se saatetaan jopa erottaa kirkosta.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun kristitty organisaatio toteaa, että eutanasia on tavallinen lääketieteellinen käytäntö. Tämä on uskomatonta, törkeää ja mahdotonta hyväksyä, kirjoitti Brothers of Charity järjestön esimies Rene Stockman, joka toimitti Paavin kirjeet järjestölle.