Paavi Franciscus tyrmää Venäjän väitteet – ”Tämä ei ole sotilasoperaatio vaan sota, joka kylvää kuolemaa, tuhoa ja tuskaa”

 

Paavi Franciscus pitää Pietarinkirkon aukiolle kokoontuneelle väkijoukolle puhetta sunnuntaina 6.3.2022. Kuvakaappaus YouTube-videolta.

Katolisen kirkon johtaja paavi Franciscus torjui viikoittaisessa puheessaan sunnuntaina 6. maaliskuuta Venäjän puheet sotilaallisesta erityisoperaatiosta ja vaati sodan lopettamista.

– Veren ja kyynelten joet virtaavat Ukrainassa. Tämä ei ole vain sotilasoperaatio vaan sota, joka kylvää kuolemaa, tuhoa ja tuskaa, sanoi paavi Fransciscus Pietarinkirkon aukiolle kokoontuneelle väkijoukolle viikoittaisessa puheessaan sunnuntaina 6. maaliskuuta.

Aiheesta uutisoi Reuters.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Paavin kommentit Ukrainan tilanteeseen liittyen olivat ankarimmat sitten sodan alkamisen. Hän ei kuitenkaan tuominnut Venäjää nimeltä mainiten. Sen sijaan hän toisti vetoomuksen rauhan puolesta.

– Tarve humanitaariselle avulle kasvaa tunti tunnilta sodan kohteena olevassa maassa, paavi sanoi puhuessaan väkijoukolle. Hän totesi sodan olevan hulluutta ja kehotti lopettamaan sen.

Paavi kertoi myös, että Vatikaani on valmis auttamaan rauhanneuvotteluissa, ja että kaksi roomalaiskatolista kardinaalia on matkustanut Ukrainaan auttamaan apua tarvitsevia.

Väkijoukko on kokoontunut kuuntelemaan paavin viikoittaista puhetta Pietarinkirkon aukiolle. Kuvakaappaus videolta.