Ihmisiä ja ilmiöitä: Jari Kekäle: ”Ei se varmaan Jumalalle ole mikään tiedonanto, kun kerromme, että nyt tuntuu tältä” Elämäntaito: Jouni Turtiainen on ollut päähän potkittujen uskollinen ystävä

Pääministeri Juha Sipilä: Uskonnoilla on tärkeä rooli sovinnon vahvistamisessa

 

Kuva: Keskusta

Pääministeri Juha Sipilä puhui perjantaina 19.5. Euroopan uskontojohtajien neuvoston (ECRL) jäsenille Kirkkopäivien Uskonnot, rauha ja kotoutuminen -seminaarissa Turun Logomossa. Hän muistutti puheessaan kunnioittavan puhetavan tärkeydestä.

”On erittäin tärkeää kiinnittää huomiota siihen, miten toisin uskovista puhutaan. Väkivalta lisääntyy ilmapiirissä, jossa itseään pidetään toista parempana.”

Sipilän mukaan Suomessa ja Euroopassa turvallisuuden rakentamiseen tarvitaan uskonnollisten yhteisöjen panosta. Hän totesi, että uskonnollisten ryhmien välisten erimielisyyksien lietsominen väkivallaksi voi laajeta Eurooppaan. Sipilän mukaan uskonnolliset yhteisöt ja lähiyhteisöt ovat usein kaikkein tehokkaimpia konfliktien ennaltaehkäisyssä.

IK-opisto neliöb. vkot.38-39. MJa

”Teidän on etsittävä vastauksia, miksi jokaisen uskonnon piirissä pelot ja epäluulot toisiaan kohtaan lisääntyvät ja ääri-ajattelu yleistyy – ja on pystyttävä yhdessä kääntämään tämä kehitys. Vetoan samalla myös siihen, että kirkko lisää myös omaa panostaan rauhan edistämiseen. Sovinnon ja anteeksiantamuksen vahvistamisessa uskonnoilla on oma välttämätön roolinsa”, Sipilä sanoi uskontojohtajille.

Sipilä myös kiitti kirkkoa sen tekemästä työstä kriisien ehkäisyssä.