Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Pääkaupunkiseudun seurakuntalehdet yhdistyvät

 

Kirkko ja kaupunki, Vantaan Lauri ja Esse laakkaavat olemasta ensi vuoden alusta. Tilalle tulee uusi seurakuntalehti. Kuva: Matti Korhonen

Kirkko ja kaupunki, Esse ja Vantaan Lauri yhdistyvät ensi vuoden alusta uudeksi seurakuntalehdeksi.

Helsingin, Espoon ja Vantaan seurakuntalehdet ovat yhdistymässä uudeksi seurakuntalehdeksi. Asiasta kertoi ensimmäisenä Kotimaa24.fi.

Virallista päätöstä asiasta ei ole vielä tehty, mutta Vantaan Laurin päätoimittaja Pauli Juusela pitää uutta lehteä erittäin todennäköisenä. Hän kertoo, että lehteä on valmisteltu syksystä 2014 lähtien, jolloin tehtiin päätös perustaa yhteinen verkkosivusto Valomerkki.fi.

KRS Krito 10.-23.6.

– Jo silloin meille päätoimittajille annettiin tehtäväksi selvitellä tätä yhteisen mediatoimituksen mahdollisuutta ja tehdä siitä selvitys, Juusela kommentoi Seurakuntalaiselle.

Lopullisesti asiasta päättävät kunkin seurakuntayhtymän luottamuselimet kevään aikana.

”Printistä ei kannata luopua”

Lehtien yhdistymisen taustalla ovat Pauli Juuselan mukaan toisaalta taloudelliset säästöt ja toisaalta voimavarojen lisääminen verkkoon. Siellä halutaan olla läsnä, minne päin media muutenkin kehittyy.

– Mutta jos ajattelee tämänhetkistä vaikuttavuutta, totta kai printtimediat nyt ja varmasti muutaman seuraavankin vuoden on meidän keskeisin tapa tavoittaa seurakuntalaiset. Printistä ei kannata missään nimessä luopua, Juusela näkee.

Yhteisestä lehdestä huolimatta paikallisuus näkyy jatkossakin, sillä lehdestä tehdään kolme eri versiota, helsinkiläisille, espoolaisille ja vantaalaisille kullekin oma versionsa.

Uusi lehti alkaa ilmestyä joka toinen viikko. Tarkoituksena on luoda yli 20-henkinen toimitus tekemään sisältöjä niin lehtiin kuin verkkoon. Lehdelle tulee uusi päätoimittaja, jota haetaan syksyllä. Nimeä uudella lehdellä ei vielä ole, mutta potentiaalisena vaihtoehtona pidetään Valomerkkiä nykyisen, yhteisen verkkotoimituksen mukaan.

”Yhteisellä nimellä pyritään luomaan voimakasta brändiä. Erillisten nimien käyttäminen olisi lukijoiden kannalta hämmentävää”, sanoo Kirkko ja kaupunki -lehden päätoimittaja Seppo Simola Valomerkki.fin: artikkelissa.

 
artikkelibanneri Uusi Tie