Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Oulun tuomiokirkon puujulkisivut kunnostetaan ensi kesänä

 

Oulun tuomiokirkko on kesän hupussa. Kuva Kirkon kuvapankki/ Sanna Krook

Oulun tuomiokirkon puujulkisivut kunnostetaan ensi kesänä. Kirkon julkisivussa puuverhoilu on kellotapulin yläosassa ja kirkon kupolin ympärillä olevissa osissa.

Tuomiokirkon ulkoasu ei kunnostuksen myötä muutu: remontissa poistetaan vanha maali, korjataan mahdolliset lahovauriot ja maalataan puuosat samalla keltaisen sävyllä. Myös pääovi ja sen vieressä olevat pylväät restauroidaan, muutoin kirkon rapattua pintaa ei kunnosteta tässä yhteydessä.

Loppukevään ja ensi kesän ajan Tuomiokirkko on siis rakennustelineiden ympäröimänä ja osittain huputettuna. Kirkon sisäpuolella kunnostustyö ei näy, eikä kunnostustyö vaikuta kirkon toimintaan.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

”Seurakunnan toiminnan kannalta on toki harmillista, että kaunis kirkkomme on hupun alla, eikä näin näytä parhaita kasvojaan ulospäin. Tärkeintä kuitenkin on se, että sisällä kirkossa kaikki on kunnossa ja toimintamme voi jatkua häiriintymättä”, sanoo Oulun tuomiorovasti Matti Pikkarainen. ”Toivottavasti kaikki jaksamme nähdä yli tämän kesän luottaen siihen, että remontin jälkeen kirkkomme on entistä ehompana ilona meille kaikille.”
Telineiden rakennus kirkon ympärille alkaa ensi maanantaina 27.4. ja työ valmistuu elokuun loppupuolella. Työn kustannusarvio on noin 140 000 euroa.