Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Oulun seurakuntayhtymässä haudattiin väärä vainaja

 

Suomen kristityt poikkesivat tutkimuksessa eteläisemmän Euroopan kirkkokansasta. Kuvassa Oulun tuomiokirkko toukokuun alussa 2017. Kuva: Sanna Krook

Tiistaina kävi ilmi, että Oulun seurakuntayhtymässä oli haudattu väärä vainaja. Seurakunnan mukaan tapahtui inhimillinen virhe.

Haudattu vainaja nostettiin ylös torstaina ja palautettiin omaisille. Vainajalle järjestetään uusi siunaustilaisuus. Toinen vainaja on jo haudattu.

– Olen ollut kaksikymmentäkaksi vuotta töissä Oulun seurakuntayhtymällä ja tämä on ensimmäinen tällainen tapaus. Meillä haudataan tuhatkunta vainajaa vuodessa. Erittäin harvinainen inhimillinen erehdys, Oulun seurakuntayhtymän hautaustoimen päällikkö Tuomo Vuontisjärvi kertoo Iltalehdelle.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Iltalehden mukaan hautaustoimisto onsyvästi pahoillaan tapahtuneesta. Virhe pääsi tapahtumaan, koska toisesta vainajasta oli puutteellisia tietoja. Hautaustoimiston toimitusjohtajan mukaan yrityksessä ei ole koskaan tapahtunut vastaavaa. Virheen teki alalla lähes 20 vuotta ollut henkilö, joka jäi tapauksen seurauksena sairaslomalle.

– Suomessa haudataan noin 50 000 ihmistä joka vuosi, ja tiedän neljä tapausta viimeisen yhdeksän vuoden ajalta. Äärimmäisen harvinaista se on, ja yleisesti ottaen meillä ja alalla tunnistusprosessi on pyritty tekemään niin aukottomaksi kuin sen vain voi. Kaikissa kyseessä on ollut inhimillinen erehdys, toiminnanjohtaja kertoo Iltalehdelle.