Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

60-vuotias Jukka Norvanto selittää Raamattua Raamatulla

 

Tänään 23.10. 60 vuotta täyttävä Jukka Norvanto tunnetaan perusteellisena raamatunopettajana. Kuva Sari Savela

Radiopastori Jukka Norvanto on vuosikymmenten saatossa tutustuttanut valtavan joukon ihmisiä Raamatun saloihin. Sunnuntaina 22.10. vietettiin Norvannon ja Raamatun ystävien juhlaa Tampereella.

Radiotaajuuksilta tutun lähetysteologi Jukka Norvannon 60-vuotisjuhlaan kokoontui lähes 300 Raamatun ystävää ensin Viinikan kirkkoon ja juhlamessun jälkeen Tullinkamarin Pakkahuoneelle. Ilo Jukan elämänvaiheista Raamattuopiston, Medialähetys Sanansaattajien ja Lähetysyhdistys Kylväjän riveissä yhdisti ystäviä vuosikymmenien ajalta. ”Jukka Norvannolla on paljon hyviä ystäviä, ja heitä tulee koko ajan lisää”, totesi juhlat juontanut Marjaana Kotilainen, Jukan työtoveri kaikkien kolmen järjestön ajalta. ”Eivätkä he ole vain Jukan, vaan hänen kauttaan myös Raamatun ja lähetyksen ystäviä.”

Juhlamessun saarnassa Jukka Norvanto vei kuulijat pohtimaan, kenen rinnalle saarnatekstissä asettuisi: Jeesuksen, fariseusten vai sokeana syntyneen miehen, jolla oli valtava ilo siitä, mitä Jeesus oli hänelle tehnyt eivätkä muut ymmärtäneet. ”Asetummeko siis hänen rinnalleen ja koetamme hänen kanssaan saada toisetkin ihmiset uskomaan Jeesukseen?” kysyi Norvanto.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Kirjoja ja raamattutyötä maailmalla

Juhlassa kuultiin ja nähtiin väläyksiä Jukan elämästä ja Kylväjän raamattutyöstä maailmalla. Terveisiä toivat Norvannon perheväki, Pekka Simojoki, Jukka Niemelä, Kirsi Rostamo, Mirja Lassila ja Inga-Lil Rajala, joka kertoi värikkäästi pitkästä Raamattu kannesta kanteen -yhteistyöstä Jukan kanssa. Norvannon laaja kirjallinen tuotanto pääsi juhlassa esille paitsi kirja-arvontavoittojen, myös laulun sanojen muodossa, kun yleisöä laulattanut MGtH esitti Jukan sanoittaman ja Tapani Nuutisen säveltämän Lapsen turva -kappaleen. Juhlassa julkistettiin myös Jukka Norvannon 60-vuotisjuhlan kunniaksi ilmestynyt Norvannon teksteistä koottu päivähartauskirja 365 – Sana vuoden jokaiselle päivälle (Perussanoma Oy). Videoiden ja kuvien kautta päästiin kurkistamaan Kaukasiaan sekä Jukalle erityisen tuttuihin Mongoliaan ja Israeliin, joissa Jukka on vieraillut opettamassa Raamattua, Mongoliassa paikallisille seurakuntalaisille ja Israelissa suomalaisille matkaryhmille.

Syvälle sanaan jo nuorena

Perusteellisena raamatunopettajana Suomessa ja maailmallakin tunnettu Jukka Norvanto on opiskellut Raamattua ahkerasti nuoresta asti. Jukka Norvannon kanssa opiskeluaikoina samassa raamattupiirissä ollut Birgit Siitonen saapui juhlaan Savonlinnasta. ”Raamattupiirien päätteeksi kotimatkat olivat meille kuin Emmauksen tietä Jeesuksen seurassa kulkeneille. Jukka selitti raamattupiirissä läpikäymäämme kohtaa omin sanoin, niin että me nuoremmatkin ymmärsimme”, hän muisteli oman raamattuinnostuksensa alkuaikoja. ”Hän selitti Raamattua Raamatulla, ei oppi-isiin tai omiin kokemuksiin vedoten.” Vuosien jälkeen Birgit Siitonen on saanut palata Jukan opetusten pariin radion välityksellä: ”Opetuksia on edelleen mielenkiintoista ja antoisaa kuunnella.”