Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Oulun Poliisin nettivideolla yli miljoona katsojaa – laulavan poliisin Petrus Schroderuksen tulkinta kerää kehuja

 

Kuvakaappaus Oulun Poliisin YouTube-videolta.

Oulun Poliisin julkaisi perjantaina nettivideon, jossa vanhempi konstaapeli Petrus Schroderus kulkee pitkin tyhjiä Oulun katuja ja laulaa venäläistä alkuperää olevaa Rakastan elämää -laulua. Video rohkaisee ihmisiä pysymään kotona.

Oulun Poliisin perjantaina Facebookissa ja YouTubessa julkaisema video on kerännyt lyhyessä ajassa valtavan klikkivyöryn. Facebookissa sitä on jaettu 5800 kertaa. Alkuperäisellä Rakasta elämää – Uusi päivä koittaa vielä! –videolla on pitkälti yli miljoona katsojaa. Videon kommenteissa kehutaan muun muassa Schroderuksen sydämeenkäyvää tulkintaa. Videon ingressissä Oulun Poliisi toivoo jaksamista jokaisen arkeen ja suosittelee edelleen pysymään kotona sekä välttämään lähikontakteja.

Videolla komeasti laulava oululainen vanhempi konstaapeli Petrus Schroderus on luonut uraa myös oopperalaulajana. Hän voitti Timo Mustakallio -kilpailun vuonna 2004 ja sai pian sen jälkeen kutsun Suomen Kansallisoopperan riveihin. Schroderus luopui tuolloin poliisin työstä ja ryhtyi täysipäiväiseksi laulajaksi. Solistitehtävien vähennyttyä hän siirtyi oopperan kuoroon ja myöhemmin takaisin poliisiksi.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Oulun Poliisi on aikaisemminkin julkaissut suosittuja laulutervehdysvideoita, joilla Schroderus on kajauttanut niin Oi jouluyön kuin Finlandia-hymnin.

Petrus Schroderus kuuluu perheensä kanssa pieneen oululaiseen seurakuntaan. Sana-lehden haastattelussa hän kertoo tulleensa uskoon nuorena miehenä kaverinsa isän kautta. Kiinnostus uskonasioita kohtaan heräsi, kun hän oli lukiolaisena vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa.

”Jumalan pyhyyden läpivalaisussa jokainen on perimmältään itsekäs ja tavoittelee omaa etuaan. Siksi meille on annettu pelastus ulkopuoleltamme. En voi hankkia armoa teoillani, vaan saan sen Jeesuksen uhrin ansiosta”, Schroderus toteaa Sana-lehden haastattelussa.