Yleinen: Tuleva piispa Matti Salomäki: ”Selkeä tulos josta on hyvä lähteä aloittamaan” Kirkko: Joutjärven seurakuntaneuvosto linjasi: Kohtaamispaikka saa lähteä seurakunnasta

Ortodoksikirkossa luvassa seurakuntaliitoksia

 

Kuva: Timo Noko, ”Uspeskin katedraali ilmasta”, CC-BY-2.0

Suunnitelman mukaan seurakuntien määrä olisi vähenemässä vuoden 2020 alkuun mennessä 21:stä seurakunnasta seitsemään.

Suomen ortodoksisessa kirkossa on meneillään mittava uudistustyö. Kirkossa on tällä hetkellä 21 seurakuntaa, jotka kuuluvat kolmeen eri hiippakuntaan. Merkittävä osa seurakunnista on tällä hetkellä niin pieniä, etteivät ne tulisi toimeen ilman keskushallinnon avustuksia, kirjoittaa Helsingin hiippakunnan jäsenlehti Ortodoksiviesti.

Valmisteilla olevan uudistuksen mukaan vuoden 2020 alusta Helsingin hiippakunnassa olisi kolme seurakuntaa. Kuopion ja Karjalan hiippakunta sekä Oulun hiippakunta muodostuisivat kahdesta seurakunnasta. Asia on käsiteltävänä seuraavan kerran kirkolliskokouksessa marraskuussa.

Pipliaseura neliöb. 1.-30.11. MJa

”Mikään uudistus ei synny kivuitta. Piispainkokous ehti loppukeväästä laatia yhden suunnitelman uudeksi hiippakuntajaoksi, mutta jo kesäkuussa se julkistikin toisen, muokatun version. Ensimmäisessä esityksessä seurakuntia olisi siirrelty laajemmin hiippakunnasta toiseen, jälkimmäisessä ainoastaan Tampereen seurakunta vaihtaisi Helsingistä Ouluun. Piispa Arsenin mukaan esityksen loiventamisen syynä oli seurakuntien vastustus”, kirjoittaa päätoimittaja Mirva Brola Ortodoksiviestissä.

KUVA: Timo Noko, ”Uspenskin katedraali ilmasta”, CC-BY-2.0,

Lisätietoja teoksen oikeuksista.

 
Uusi Tie tutustumiskampanja 2021