OPKO tuo Suomeen uudenlaiset evankelioimistapahtumat – ohjelma rakennetaan ei-uskovien ehdoilla

 

Lääkäriksi opiskeleva Johannes Laitinen kertoo, että tapahtumat rakennetaan ei-uskovien ehdoilla. Kuva Mira Asikainen

Lääkäriksi opiskeleva Johannes Laitinen rakentaa Kuopioon usean päivän tavoittavien tilaisuuksien sarjaa. Mukaan ovat lupautuneet Jippu, Serafiel ja koomikko Mikko Vaismaa.

Kuopiossa lääketiedettä opiskeleva Johannes Laitinen, 29, kuuli vuosi sitten englantilaisen yliopistoevankelista Michael Otsin markkinapuheen suurten, rohkeiden ja isosti mainostettujen evankelioimistapahtumien järjestämisestä kampuksilla.

Opiskelija- ja koululaislähetys oli kutsunut Michael Otsin Suomeen kertomaan, miten järjestetään useita päiviä kestäviä suurtapahtumia, joiden ohjelmassa on mukana nimekkäitä esiintyjiä.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

Kuopion OPKOn puheenjohtajana toimiva Johannes Laitinen innostui ajatuksesta, että hänen kampuksellaan rysäytettäisiin ilosanomaa ilmoille monta päivää yhdessä huippuesiintyjien kanssa. Mukaan lupautuivat Jippu, Serafiel ja koomikko Mikko Vaismaa.

 

Ei-uskovien ehdoilla

 

Koska yliopistosta ei herunut tiloja, huhtikuun ensimmäisellä viikolla järjestettävät tilaisuudet pidetään ohjelmaravintola Maximissa. Markkinoinnin graafinen ilme suunnitellaan huolella.

‒ Olemme tehneet tavoittavaa työtä Kuopiossa ennenkin, mutta nyt me teemme kaiken isommin. Parasta missioviikossa on se, että ohjelma rakennetaan ei-uskovien ehdoilla, Johannes Laitinen kertoo.

Hänestä usean päivän kokonaisuus herättää enemmän mielenkiintoa kuin yksittäiset tapahtumat.

‒ Porukka ehtii lämmetä mukaan.

Laitisella on rahaa, aikaa ja voimia vaativalle hankkeelle ikivanha motiivi:

‒ Rukoilen, että kuopiolaiset opiskelijat avautuisivat hengellisille asioille ja tulisivat tuntemaan elävän Jeesuksen.

 

Mitä haluat kysyä Jumalalta?

 

Kolmen illan ohjelman teemat on koottu opiskelijoilta kevään aikana. Itä-Suomen yliopistolla on kiertänyt opiskelijoita kysymässä toisilta opiskelijoilta, mitä he haluaisivat kysyä Jumalalta.

Vastausten perusteella teemoiksi valittiin elämän tarkoitus, kärsimyksen ongelma ja kuoleman jälkeinen elämä.

Kysymyksiin vastaa eri puolilla Eurooppaa yli sata missioviikkoa vetänyt yliopistoevankelista Michael Ots.

Ots on kertonut rohkaisevia uutisia varsinkin Itä-Euroopasta. Esimerkiksi Serbian Novi Sadissa yliopiston juhlasaliin kokoontui 3000 opiskelijaa kuulemaan evankeliumia. Tilaisuudet ovat koonneet runsaasti väkeä myös esimerkiksi Unkarissa ja Maltalla.

Missioviikko on nimeltään YAWA 2017. Tapahtuman kotisivuilta voi lukea opiskelijoiden tarinoita uskon löytämisestä.

Lähetysviikon järjestävät Kuopion OPKO ja Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan yhteiskristillinen kerho Suola.