Opiskelijoita syytetään motivaation puutteesta

 

Suomalaisten opiskelijoiden opiskelumotivaatio on heikompi kuin Euroopassa keskimäärin.

Helsingin yliopiston entisen kanslerin mukaan opiskelijat luistavat omasta osuudestaan yhteiskuntasopimuksessa.

Kari Raivio kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidesivuilla suomalaisten opiskelijoiden opiskelumotivaation olevan eurooppalaisessa vertailussa heikko. Hän kritisoi muun muassa opiskelijoiden haluttomuutta ottaa opintolainaa – kun opintotuki ei riitä, moni opiskelija menee mieluummin töihin kuin keskittyy täysipainoisesti opiskeluun lainan turvin.

Opiskelijoiden odotetaan elävän velaksi

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeri Kati Rajala ihmettelee, miksi opiskelijat ovat ainoa ryhmä, jonka suorastaan oletetaan elävän velaksi. Rajala kuitenkin kertoo, ettei opintotuen nostamatta jättäminen ei ole harkitsematon päätös.

”Kaikki eivät uskalla ottaa lainaa varsinkaan nyt, kun moni miettii valmistumisen jälkeistä aikaa ja heikkoa työllisyystilannetta sekä sitä, miten maksaa laina takaisin”, Rajala toteaa.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeri Katri Korolainen puolestaan myöntää, että opiskelun ohessa työskentely haittaa opintoihin keskittymistä. Hänen mukaansa opiskelujen aikaisessa työssä käynnissä on kuitenkin myös hyvät puolensa, sillä valmistuttuaan töitä opintojensa ohella tehneet ovat jo varustautuneet työelämään; monilla on kokemusta myös oman alansa töistä.

Lähde: Helsingin Sanomat

Kuva: www.freeimages.com/iloan