Opetuskieltoon asetettu diakoni perusti metodistiseurakunnan Kokemäellä

 

Markku Tuomikorpi

Seurakuntalainen kertoi maaliskuussa 2011 tapauksesta, jossa Kokemäen kirkkoherra Hannu Tomperi asetti diakoni ja hautaustoimiyrittäjä Markku Tuomikorven opetuskieltoon kaikissa seurakunnan tilaisuuksissa. Tuomikorpi oli siihen mennessä palvellut seurakuntaa vapaaehtoisena 32 vuotta.

Nyt Tuomikorpi on perustanut Kokemäelle uuden seurakunnan, jonka paimenena hän itse toimii.

Tuomikorven perustama Jokilaakson seurakunta on Porin Metodistiseurakunnan aluetoimintaa. Tuomikorpi vahvistaa, että viimekeväinen opetuskielto oli lähtölaukaus uudelle seurakunnalle.

– Minulla oli ajatus, että jotakin pitäisi tehdä. Sattumalta myös Porin Metodistiseurakunta suunnitteli uuden seurakunnan perustamista. Siitä se lähti.

– Metodistikirkko katsoi, että diakonin koulutukseni on sopiva seurakunnan paimenuuden hoitamiseen, Tuomikorpi toteaa.  

Hän kertoo, ettei ole puhekiellon jälkeen ollut enää kovin tiheästi mukana Kokemäen seurakunnan toiminnassa. Hän on kuitenkin sopinut viime keväänä kärjistyneen tilanteen kirkkoherra Tomperin kanssa.

– Lähdemme jatkamaan puhtaalta pöydältä, eivätkä seurakuntamme kilpaile keskenään, vaan ne molemmat pyrkivät siihen, että mahdollisimman moni pelastuisi.

– Totesimme toki, että olemme edelleen joistain asioista eri mieltä.

Monta vuosikymmentä Kokemäen luterilaista seurakuntaa palvellut Tuomikorpi ei pidä ongelmana sitä, että hänen uusi seurakuntansa on metodistiseurakunta.

– Kyselimme vaimoni kanssa asiaa rukouksessa ja pikkuhiljaa selkeni, että metodistikirkossa Jumala tahtoo meitä nyt käyttää. Erosimme luterilaisesta kirkosta 11.11.2011 ja nyt olemme metodistikirkon jäseniä.

Luterilaisen kirkon ja metodistikirkon teologiset erot ovat Tuomikorven mukaan ”häviävän pienet”.

– Meillä on nyt rauha tämän asian kanssa.   

Uuden seurakunnan toiminta käynnistyy 4.3.2012 vietettävällä juhlajumalanpalveluksella. Suomen Metodistikirkon piirikunnanjohtaja Pasi Runonen kertoo, että seurakunnan näkynä on tavoittaa ihmisiä Kokemäeltä ja sen ympäristökunnista.

Lue juttu uuden seurakunnan perustamiseen johtaneista tapahtumista