Yleinen: Konekiväärisaarnaaja pelastaa Afrikan lapsia

Olavi Peltola puhui kärsimyksen ongelmasta

 

Olavi Peltola kehottaa ottamaan oppia Jeesuksen asenteesta kärsiviä kohtaa. Kuva Vuokko Vänskä

Viestivätkö Estonian, Thaimaan, Japanin ja Oslon onnettomuudet Jumalan rangaistusta vai jotain muuta? Mitä kristittyjen tulisi ajatella tai tehdä tällaisessa tilanteessa? Rovasti Olavi Peltolan mukaan suurten katastrofien keskellä kristityt tarvitsevat nöyryyttä muistaa, että ihminen on tomua ja Jumala kaikkivaltias. Jumala hallitsee maailmaa.
Kärsimyksen ongelmaa käsiteltiin Teologisten opintopäivien luennolla ja työpajassa 4. tammikuuta Suomen Raamattuopistolla. Keskustelussa todettiin, että puhetta Jumalan rangaistuksestakaan ei pidä vaientaa, mutta kristityn on oltava aralla tunnolla, jotta osaisi puhua oikeita sanoja oikeaan aikaan. – Kaikkien ei tule kuvitella olevansa Jumalan valtuuttamia profeettoja, Peltola sanoi.

Olavi Peltola muistutti, että kaikkivaltias Jumala hallitsee maailmaa, jossa luodut kapinoivat Luojaansa vastaan.

– Uskontunnustuksessa ei turhaan lausuta: ”Minä uskon Jumalaan, Isään kaikkivaltiaaseen, taivaan ja maan Luojaan.”
Peltolan mielestä tärkeintä on muistaa se asenne, joka Jeesuksella oli, kun hän ajatteli oman kansansa tuhoa katsellessaan Jerusalemia. Jeesus itki kansansa tähden.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Peltola kehotti kristittyjä pyytämään nöyryyttä ja viisautta kohdata kärsivät ihmiset.

– Täytyy oppia itkemään itkevien kanssa ja suremaan surevien kanssa, Peltola sanoi.
Hän kuitenkin lisäsi, että jos kirkolla ei ole mitään sanottavaa elämänsä kriiseissä oleville ihmisille, se on pettänyt tehtävänsä.

– Taistelu on siinä, että itse voisimme olla Herraan sidottuja ja saada häneltä oikeat sanat. Ei tuomita vaan auttaa ihmiset Kristuksen tuntemiseen, Olavi Peltola sanoi.

Lue koko artikkeli tämän viikon Uusi Tie -lehdestä 2/2013