Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Nykyaikainen kirkko vaatii mobiiliteknologiaa

 

Kännykät ja tabletit ovat käytössä jokapäiväisessä elämässä

Itä-Suomen yliopistossa kehitetään mobiiliteknologiaa kirkon palvelukseen.

Mobiiliteknologia on nykypäivänä jatkuva osa ihmisten elämää. Kännykkä on kädessä aamusta iltaan – niin työaikana kuin vapaallakin. Tästä huolimatta kirkon ja seurakuntien toimintaan liittyviä mobiilipalveluita ja sovelluksia on todella vähän. Ongelmaan halutaan kuitenkin puuttua.

Itä-Suomen yliopiston tammikuun lopussa päättyvä Seurakunnalliset mobiiliteknologiat -hanke pyrkii kehittämään uusia mobiilisovelluksia kirkon käyttöön, sekä pohtimaan kehittyvän teknologian merkitystä ja mahdollisuuksia kirkon toiminnassa. Hankkeen päätteeksi järjestetään mobiiliteknologiakurssi, johon muutkin kuin yliopiston opiskelijat saavat osallistua.

KRS Krito 10.-23.6.

– Halusimme tarjota mahdollisuuden perehtyä mobiiliteknologian käyttöön kirkon palveluksessa myös seurakuntien työntekijöille, sekä kaikille muille asiasta kiinnostuneille, selventää hankkeen projektipäällikkö Ilkka Jormanainen.

 

Palveluita Eurooppaan, Afrikkaan ja suomalaiselle seurakuntalaiselle

– Tämä on uutta myös muualla maailmassa, ja teemmekin tutkimusyhteistyötä Oxfordin ja Durhamin yliopistojen kanssa. Yhteistyökumppaneita on jopa Etelä-Afrikassa ja Tansaniassa, jossa tarpeet ja kysyntä ovat todella erilaisia. Kirkon niinsanotulle nykyaikaistamiselle on todella tarvetta, Jormanainen jatkaa

Yliopiston hanke on kehittänyt useita palveluita niin kirkon viestinnän kehittämiseksi, kuin myös tavallisen seurakuntalaisen tarpeisiin. Hankkeesta on syntynyt muunmuassa Hetki-sovellus, jonka tarkoituksena on tarjota mahdollisuus omaan hartauselämään arjen keskellä.

– Tavoitteena olisi tukea sovelluksen käyttäjän henkilökohtaista hengellistä elämää. Jokainen voi itse valita, millaista sisältöä haluaa lukea, ja hiljentyä hartaustekstien pariin vaikkapa kahvilassa tai iltaisin. Haluamme tarjota mahdollisimman monipuolista ja ekumeenista sisältöä.

Hetki-sovellus on tarjolla sekä Applelle että Androidille.

 

Kuva: Jhaymesisviphotography