Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Nurmijärven seurakunnan kirkkoneuvosto päätti: Syksystä 2024 koululaisten iltapäivätoiminta jälleen tunnustuksellista

 

Kuvituskuva: Sari Savela

Nurmijärven seurakunnan kirkkoneuvosto linjasi kokouksessaan 28.11., että jatkossa koululaisten iltapäivätoiminta on osa seurakunnan omaa toimintaa ja voi siten siten sisältää kristillisiä elementtejä.

Nurmijärven Seurakuntaviesti-lehdessä oli lokakuussa koululaisten iltapäivätoimintaa koskeva uutinen, jossa kerrottiin, että tammikuusta 2024 Nurmijärven seurakunnan iltapäivätoiminta olisi tunnustuksetonta.

Lue lisää: Nurmijärven seurakunta linjaa: Vuoden 2024 alusta seurakunnan iltapäivätoiminnassa ei enää kristillistä kasvatusta

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Uutinen herätti voimakasta keskustelua sosiaalisessa mediassa ja siitä uutisoitiin eri medioissa. Nurmijärven seurakunnan tiedotteessa pahoitellaan, että jyrkkäsävyiseksi koettu uutinen oli laitettu Seurakuntaviestiin, vaikka asian käsittely seurakunnassa oli vielä kesken.

Asian käsittelyä on jatkettu Nurmijärven seurakunnassa ja kirkkoneuvosto käsitteli aihetta kokouksessaan tiistaina 28. marraskuuta. Kokouksessaan kirkkoneuvosto päätti siirtää seurakunnan järjestämän iltapäivätoiminnan ensi syksystä alkaen kokonaan seurakunnan toiminnaksi. Päätös syntyi äänin 4-3.

Seurakunta on tällä hetkellä Nurmijärven kunnan palveluntuottaja koululaisten iltapäivätoiminnassa ja sitä sitoo kunnan linjaus, jonka mukaan toiminnan on oltava uskonnollisesti neutraalia. Seurakunnan lähettämässä tiedotteessa todetaan, että aikaisemmin seurakunta on pyrkinyt toimimaan positiivisen uskonnonvapauden hengessä siten, että lapsilla on ollut halutessaan mahdollisuus osallistua esimerkiksi ruokarukoukseen. Jotkut vanhemmat olivat kuitenkin valittaneet asiasta, minkä seurauksena kunta tarkensi sääntöjään, eikä mahdollisuutta esimerkiksi ruokarukoukseen voitu enää tarjota niillekään perheille, jotka olisivat sitä toivoneet. Kunnan perusopetuslain edellyttämä uskonnollinen neutraliteetti on seurakunnan iltapäivätoiminnassa voimassa kevätkauden 2024 loppuun asti. Seurakunnan iltapäivätoiminnan kuudessa ryhmässä on tällä hetkellä yhteensä toistasataa lasta ja lastenohjaajia on 14.

Syksystä 2024 Nurmijärven seurakunta tarjoaa pienille koululaisille turvallista iltapäivätoimintaa, jossa arjen kristillisyys ja kristillinen kasvatus ovat luontevasti läsnä. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi ruokarukousta ja kirkkovuoden kulun seuraamista.