”Nuorten pahoinvointi huolestuttaa”  – Nuorisotyöntekijä Noora pyrkii siihen, että hänellä on arjessa aina aikaa pysähtyä kohtaamaan nuoria 

 

Mikkelin helluntaiseurakunnan nuorisotyöntekijänä toimivan Noora Suvorovan mielestä hänen työssään on parasta saada kannustaa nuoria elämään rohkeasti Jeesuksen seuraajina. (Ivan Suvorov) 

Nuorten kohtaamiseen tarvitaan jokaista, Noora Suvorova sanoo.

Ystäväni kuvailevat minua ehkä sanoilla rauhallinen kuuntelija tai iloinen höpöttäjä. Rakastan syvällisiä keskusteluja ja kahvittelua ystävien kanssa. Kahvin ja Jeesuksen kanssa on parannettu maailmaa monen monta kertaa. 

 

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

Perheeseeni kuuluu aviomieheni Ivan. Lapsuudenperheeseeni kuuluvat äiti, isä, isosisko ja pikkuveli. 

 

Koulutukseltani olen ympäristöteknologian insinööri. Jumala kuitenkin johti minut seurakuntaan nuorisotyöhön. Tykkään ajatella Jumalan nähneen, että seurakunnassa tarvittiin tätä insinööriä. 

 

Arvostan aitoutta ja rehellisyyttä. Arvostan ihmisiä, joilla on aikaa toisille ja joista Jumalan armo näkyy ja kuuluu. 

 

Parasta työssäni on nuorten opetuslapseuttaminen. Elämän jakaminen, keskustelu ja yhdessä rukoilu nuorten kanssa on huippua. 

 

Vastapainoa työhön saan kaikenlaisesta luovasta harrastelusta ja käsitöistä. Introverttina tykkään sosiaalisen työn vastapainoksi myös rentoutua itsekseni vaikkapa pitkällä juoksulenkillä. Myös musiikki on ollut rakas harrastus jo lapsesta asti. 

 

Nuorten kohtaamiseen tarvitaan meitä jokaista: mummoja, vaareja, siskoja, veljiä ja hengellisiä vanhempia. Nuoret tarvitsevat aitoa kohtaamista, aikaa ja välittämistä. 

 

Minua huolestuttaa nuorten pahoinvointi. Ahdistus, toivottomuus, yksinäisyys ja masennus lisääntyvät täällä maailman onnellisimmassa maassa. Mitä me kristityt voisimme tehdä asian eteen? 

 

Kotikaupungissani Mikkelissä kannattaa käydä, koska savolaisilla on leppoisa elämänasenne ja luonto Saimaan rannalla on kaunis. Ja tietenkin täällä on rakas kotiseurakunta, jossa olen saanut olla jo 12 vuotta. Muutin Mikkeliin nuorena, ja seurakunta tuntui heti lämminhenkiseltä kodilta. 

 

Toivoisin, että kaikki saisivat oppia tuntemaan Jeesuksen ja että uskaltaisin itse rohkeasti olla Jeesuksen seuraaja sekä opettaa nuoria radikaalisti rakastamaan ihmisiä Jeesukselle. 

 

Jeesus on minun ja sinun ainoa tie taivaaseen Isän luo. Jeesus on totuus. Jeesus on elämä. 

 

 

Aiheet