Faktaa ja näkökulmia Israelista: Johanna ja Lior Regev raportoivat tuoreita uutisia Radio Deissä

 
Johanna ja Lior Regev.

Johanna ja Lior Regev. KUVA: Regevien albumi

− Meillä ei ole vahvaa taustaa mediassa tai politiikassa, mutta tämän sodan aikana olemme kokeneet, että haluamme auttaa radio-ohjelmilla kansaamme. Meille tuli vahva tunne, että haluamme kertoa, mitä täällä Israelissa todella tapahtuu.

Israelissa asuvat Johanna ja Lior Regev ovat tehneet Radio Deihin viikoittaista Ikkuna Israeliin -ohjelmasarjaa yhdessä Amir Tsarfatin, Susanna Kankaan ja Kristityt Yhdessä ry:n kanssa. Nyt he haluavat tuoda suomalaisten kuuluviin ajan tasalla olevia faktoja sodan keskeltä ja toimittavat Liorin, Johannan ja Susannan voimin Israel tänään -radioraportteja joka arkipäivä.

Pariskunta työskentelee yliopistossa tutkijoina tieteellisen arkeologian parissa.

Dei Neliöb. 4.-7.3.

− Kummallakaan meistä ei ole vahvaa taustaa mediassa tai politiikassa, mutta tämän sodan aikana olemme kokeneet, että haluamme auttaa radio-ohjelmilla kansaamme. Sodan aikana Israelissa jokainen siviili auttaa jossakin.

− Kysyimme Jumalalta, mitä me voisimme tehdä ja löysimme kaksi asiaa. Meillä oli yhteys Radio Deihin ja sen kautta voimme välittää todellista kuvaa tilanteesta täältä Suomeen.

Toinen asia liittyy musiikkiin ja ylistykseen. Kaksi kertaa viikossa he pitävät ylistysiltoja netissä. Johanna ja perheen tytöt ovat laulaneet myös naapurin pojan hautajaisissa, kylän muistotilaisuuksissa ja esiintyneet myös pienen kylänsä vanhuksille.

− Olemme saaneet musiikin lahjan Jumalalta, pariskunta kiittää.

Varjelusta ja pelastusta

− Kun Hamas teki terroristihyökkäyksen Israeliin 7. lokakuuta, alussa näytti siltä, että maailma ymmärsi, mistä oli kyse. Hyökkäys oli terroristinen teko ja että israelilaisten on mahdotonta elää Hamasin kanssa.

Lior kertoo, että nopeasti uutiskanavat ympäri maailmaa kuitenkin kääntyivät Israelia vastaan. Useat olivat ja ovat sitä mieltä, että israelilaisilla ei olisi oikeutta puolustaa maataan.

− Mielestämme uutisointi on ollut hyvin yksipuolista ja valheellista niin aikaisemmin kuin tämänkin sodan yhteydessä. Siksi meille tuli vahva tunne, että haluamme kertoa, mitä täällä Israelissa todella tapahtuu.

− Tiedämme, että monet Radio Dein kuuntelijat tukevat Israelia ja seisovat meidän puolellamme.

− Me Jeesukseen uskovina tiedämme, että sodassa on myös hengellinen puoli. Jumala valitsi Israelin ja juutalaiset kansakseen. Ei ole sattumaa, että Israelia vastaan hyökätään.

Millaisia rukousaiheita lähettäisitte Radio Dein kuuntelijoille?

− Meillä on kaksi pyyntöä. Voisitteko rukoilla erityisesti varjelusta ja pelastusta. Ilman Jeesusta ei ole rauhaa. Toinen pyyntö on se, että jaatte eteenpäin faktatietoa Israelista, Regevit toivovat.

Teksti: Hanna Valkonen, Anu Lehtipuun haastattelun pohjalta

* Israel tänään -raportteja Radio Deissä arkisin klo 8.50 ja 14.15 (u) sekä Dei Plus.

* Ikkuna Israeliin -ohjelmasarja Radio Deissä torstaisin klo 10.15, pe klo 00.45 (u) ja la klo 15.35 sekä Dei Plus.

(u) = uusinta

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)