Nuoren seurakunnan veisuista tulossa karaoke

 

Nuoren seurakunnan veisukirja eli Punainen laulukirja on kulunut useiden rippikoulusukupolvien käsissä jo yli viidenkymmenen vuoden ajan. Veisukirjaa on uudistettu aina viiden vuoden välein. Tuorein, 11. painos, julkaistiin viime vuonna.

Kohta kirjan suosituimpia veisuja voi laulaa myös karaokena.

Suomen Lähetysseura, Lasten ja nuorten keskus sekä MaestroPro ovat yhteistyössä tuottaneet karaoketaustat kahteenkymmeneen suosituimpaan veisuun. Laulut valittiin Lasten ja nuorten keskuksen viime vuonna järjestämän äänestyksen perusteella. Nuoren seurakunnan veisukirja on Lasten ja nuorten keskuksen julkaisu.

Jatkis 3.3. – 17.3.2024 Neliö

”Nykyinen rippikoulusukupolvi laulaa osittain samoja lauluja kuin jo heidän isovanhempansa aikoinaan. Nuoren seurakunnan veisut herättävät monenlaisia tunteita ja muistoja monenikäisten mielissä. Niiden ympärille voisi rakentaa yhteislaulutilaisuuksia samaan tapaan kuin joululaulujenkin ympärille”, sanoo Lähetysseuran varatoiminnanjohtaja Satu Kantola, jonka idea veisukaraoke oli.

Mukana ikivihreitä ja uusia suosikkeja

Karaoken laululistalta löytyy useampia kappaleita sellaisilta jo pitkään vaikuttaneilta lauluntekijöiltä kuin Anna-Mari KaskinenPekka SimojokiKaija Pispa ja Jaakko Löytty. Mutta mukana on myös Punaisen kirjan uusimpia suosikkeja kuten Juha Tapion Sitkeä sydän, Happoradion Puhu äänellä jonka kuulen ja Mariskan Mestaripiirros.

”Musiikki ja yhteislaulu, kuten virret, ovat aina olleet keskeinen yhdessä olemisen tapa seurakunnissa. Musiikilla on iso merkitys uskon sanoittamisessa. Nuoren seurakunnan veisut on sanoitettu sellaisella kielellä, joka puhuttelee nuoria. Teemme aina laajan kyselyn seurakunnissa, kun Nuoren seurakunnan veisukirjan uutta painosta aletaan suunnitella”, kertoo Lasten ja nuorten keskuksen viestintäjohtaja Katri Korolainen.

”Veisukirja on jo 50-vuotias, mutta samalla jatkuvasti uudistuva konsepti, ja mielellämme pidämme sitä esillä näin karaokenkin avulla.”

”Suomen Lähetysseuralla oli suuri rooli hengellisen nuorisomusiikin kehittämisessä samaan aikaan, kun Nuoren seurakunnan veisut syntyivät ja vakiinnuttivat asemansa. Nämä kaksi juonnetta ruokkivat toisiaan. Siinä mielessä on Lähetysseuralle hyvin luonteva ja iloinen asia, että olemme nyt yhteistyössä Lasten ja nuorten keskuksen kanssa tuottamassa Nuoren seurakunnan veisukaraokea”, kertoo Satu Kantola.

Suomen Lähetysseura tuotti MaestroPron kanssa Kauneimmat Joululaulut -karaoken vuonna 2019. Vastaanotto oli myönteinen. Karaokea lauletaan perinteisesti ravintoloissa, mutta karaoketaustat sopivat hyvin myös yhteislaulun säestykseksi mitä erilaisimpiin tilaisuuksiin: läppärin tai älypuhelimen ja kovaäänisen avulla karaoke kulkee minne tahansa. Veisuista tulee oma kokoelmansa, joka on saatavissa niin seurakuntien kuin ravintoloidenkin käyttöön.

Karaoken julkistamistilaisuus pidetään verkossa 22.4. klo 14. Tilaisuudessa lauletaan veisukirjan lauluja karaoketaustojen päälle yhdessä Pekka Simojoen ja Kauniaisten suomalaisen seurakunnan nuorten kanssa.