Noudattaako Jumalan tahtoa vai omia päätelmiä? Ajattoman ajankohtaisia totuuksia Jukka Norvannon uudessa kirjassa

 

Ihminen ei ole Raamatun tärkein henkilö, toteaa lähetysteologi Jukka Norvanto.

Raamatun yhtä suurta kertomusta, pelastustietä ja lopullista päämäärää pohditaan Lähetyksen kesäpäivillä julkaistavassa uutuuskirjassa.

– On ajankohtaisia kirjoja ja aina ajankohtaisia kirjoja. Jälkimmäisiin kuuluu pohdinta siitä, missä ihminen aikoo viettää ikuisuutensa. Siksi kirjassa pohditaan, mitä kuvia lopullisesta pelastuksesta nousee jo Vanhasta testamentista, toteaa Jukka Norvanto uusimmasta kirjastaan, Eedenistä itään ja takaisin – ihmisen pelastustie alusta loppuun.

– Kysymys siitä, noudattaako enemmän Jumalan tahtoa vai ihmisen omia päätelmiä, on aina ajankohtainen.

Sansa neliöb 15.11.-15.12. MJa

– Raamatussa on lopultakin vain yksi, suuri kertomus. Se kertoo kapinaan nousseen ihmisen ja ihmisen Luojan välisestä suhteesta ja sen kehittymisestä. Suhteen kuvaus alkaa kertomuksella Jumalan toiminnasta ja se päättyy Jumalan tekojen kuvaukseen. Ihminen ei ole siis Raamatun tärkein henkilö, mutta tärkeintä siinä on kylläkin Jumalan huolenpito ihmisestä, joka alun perin luotiin ikuisuusolennoksi Jumalan yhteyteen.

Lähetysteologi Jukka Norvannon uusin kirja, Eedenistä itään ja takaisin – Ihmisen pelastustie alusta loppuun, julkaistaan Lähetyksen kesäpäivillä ensimmäisen raamattutunnin yhteydessä perjantaina 15.6. klo 18. Norvanto on työstänyt Perussanoman kustantaman 158-sivuisen kirjan aiheita puolitoista vuotta.

– Toiveenani on, että tämä Eedeniin paluusta kertova kirjani voisi auttaa lukijaa saamaan edes jonkinlaista kuvaa todellisesta sankarista, joka on tullut taivaan kirkkaudesta keskuuteemme taistelemaan meitä orjuuttavia mahteja vastaan, jotta me voisimme päästä takaisin alkuperäiseen, ihmisille tarkoitettuun rikkumattomaan yhteyteen Luojamme kanssa, siihen yhteyteen, josta käärmeen pettäminä luovuimme oman typeryytemme vuoksi, toivoo Norvanto.

Tuotteliaan raamatunopettajan 78. kirjassa pelastustien ja lopullisen määränpään pohtiminen etenee siinä järjestyksessä kuin näistä asioista kerrotaan Raamatun sivuilla. Pääpaino on Vanhasta testamentista nousevissa kuvissa, jotka eri tavoin ennakoivasti viittaavat Herrassa Jeesuksessa valmistettuun pelastustiehen.

Lähetyksen kesäpäivillä kuullaan kaksi Lähetysyhdistys Kylväjän lähetysteologina työskentelevän Jukka Norvannon raamattutuntia. Perjantaina 15.6. klo 18 hän pureutuu Efesolaiskirjeen toisen luvun tekstiin otsikolla Kaikkein pyhin. Lauantain raamattutunnin aiheena klo 9 on Luominen. Lisäksi Norvanto on mukana Hetkisen lukijakohtaamisessa klo 12.30.

 
Kylvaja artikkelibanneri