Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Norjalaisteologi haastoi suomalaisia järjestöjä huomioimaan nuoret

 

Rolf Kjøde (oikealla) vieraili viime viikonloppuna Kansanlähetysopistolla Ryttylässä. Häntä tulkkasi Leif Nummela. Kuva: Matti Korhonen

– Jumala, joka teki kuolleet luut eläviksi, kykenee antamaan herätyksen Pohjolaan vielä tänäänkin, Rolf Kjøde uskoo.

Norjalainen teologi Rolf Kjøde vieraili viime viikonloppuna puhumassa Kansanlähetyksen vastuunkantajaretriitissä Kansanlähetysopistolla Ryttylässä. Kjøde on työskennellyt kymmenkunta vuotta Kansanlähetyksen sisarjärjestön Normisjonin pääsihteerinä ja tuntee Pohjoismaiset herätysliikkeet hyvin.

Kjøde korosti puheissaan luterilaisen uskonnäkemyksen helmiä, mutta piti myös tärkeänä, että luterilaiset ovat viime vuosikymmeninä kasvavassa määrin osallistuneet yhteisiin neuvotteluihin erityisesti herätyskristillisen, evankelikaalin maailman kanssa.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Kjøde huomautti, että luterilainen herätyskristillisyys on Pohjoismaissa ajautunut marginaaliin, mutta korosti, että herätys on yhä mahdollinen.

– Jumala, joka teki kuolleet luut eläviksi, kykenee antamaan herätyksen Pohjolaan vielä tänäänkin. Jos emme usko tätä, meidän tulee tarkistaa jumalakuvaamme.

”Vapauttakaa nuoret”

Hän myös korosti nuorten ja perheiden huomioimista järjestöissä.

– Miksi minä viisikymppisenä ajattelen, että nuorten tarjoamat ratkaisut ovat usein parempia? Koska olen osa kulttuurin muutosta ja minun on elettävä sen kanssa. Kun olen itse johtajana, suurin toivoni ja unelmani on, että nuoret voisivat vapautua toimimaan liikkeidemme sisällä eikä heidän tarvitsisi jättää näitä liikkeitä.

Rolf Kjøde kertoi omista lapsistaan, jotka ovat kolmekymppisiä perheellisiä. He ovat sanoneet, että jos se liike, johon he ovat kasvaneet, ei tarjoa heille sellaista hengellistä kotia, jonka he tarvitsevat, heidän on pakko jättää se ja etsiä koti muualta.

– Tämä on haasteeni teille: vapauttakaa nuoret ja perheet. Tehkää kaikkenne, että he voivat kokea itsensä tervetulleiksi, Kjøde painotti.

 
artikkelibanneri Uusi Tie