Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Nina Åströmin Avoin taivas -äänite myi platinaa – harvinaista hengellisen musiikin äänitteelle

 

Nina Åström. Kuva: Sari Savela

Nina Åströmin vuonna 2012 julkaistu Avoin taivas -äänite on ylittänyt platinalevyn myyntirajan. Albumimyynnin platinaraja Suomessa on 20 000 kappaletta, ja Åströmin äänitteellä se ylittyi viime toukokuussa.

Aikamedian kustantama Avoin taivas -äänite sisältää tunnetun runoilija-evankelista Hilja Aaltosen sanoittamia ja pääosin Hannu Huhtalan säveltämiä lauluja, joista tunnetuimmaksi on noussut kappale Anna sade, Jumala. Levyn on tuottanut ja sovittanut Markus Vainiomäki.

Platinalevy on Suomessa korkein äänitteiden myyntilukujen perusteella myönnettävä palkinto, ja on hyvin harvinaista, että se voidaan antaa hengellisen musiikin äänitteelle. Palkinnon myöntää Musiikkituottajat ry.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Nina Åström on Kokkolasta lähtöisin oleva laulaja ja lauluntekijä, joka edusti Suomea Eurovision laulukilpailussa vuonna 2000. Pääasiassa englannin- ja ruotsinkielisen pop/folk – tyylisen musiikin parissa viihtynyt laulaja on ollut jo pitkään maamme tunnetuimpia hengellisen musiikin esittäjiä. Hän on konsertoinut noin 30 eri maassa. Åström on julkaissut urallaan yhteensä 17 omaa äänitettä, joista kuusi on Aikamedian kustantamaa. Laulajan elämäkerta Nina Åström – Toisin silmin ilmestyi vuonna 2016.

Avoin taivas – Lauluja Hilja Aaltosen sydämeltä -CD on kriitikkojen mukaan onnistunut ja tasapainoinen äänitekokonaisuus. Rajoitettu erä platinalevyä on tulossa ennakkomyyntiin elokuussa 2020. Lisäksi Aikamedia julkaisee rajallisen määrän numeroituja platinalevyjä elokuussa 2020 Nina Åströmin nimikirjoituksella varustettuna. Platinalevyltä löytyy lisäksi yksi bonusraita Kysytkö palvelushintaa? (san. Hilja Aaltonen, säv. Jarmo Sormunen).

Platinalevykonsertti järjestetään Vantaan Pyhän Laurin kirkossa keskiviikkona 7.10.2020.