Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Nepal kärsii koronan otteessa

 

Nepalissa ihmiset alkavat väsyä koronan aiheuttamiin poikkeusoloihin. Nepalin hallitus on määrännyt alueellisia ulkonaliikkumiskieltoja. Syksyn aikana jännitteet ovat purkautuneet väkivaltaisuuksina, ja ihmisiä on pidätetty.

Lähetysyhdistys Kylväjän työntekijöiden asuinalueella on voimassa poikkeustila jo toisen kerran tänä vuonna. Aluksi koronaan ei suhtauduttu vakavasti. Nepalin hallitus ilmoitti poikkeustilasta vasta maaliskuussa, kun tautitapauksia alkoi ilmaantua enemmän. Toimeentulon hankkiminen on koronan aikaan osoittautunut joillekin hyvin vaativaksi, ellei jopa mahdottomaksi. Monet kärsivät mielenterveysongelmista, ja nepalilaisten uutisten mukaan yli 2 000 ihmistä on tehnyt itsemurhan koronaepidemian aikana. Työttömyys on kasvussa ja monet ovat menettäneet päivittäisen ravinnon.

Aika on ollut hyvin haastavaa myös Kylväjän työntekijöille Nepalissa.

KRS Krito 10.-23.6.

– Elämme kuin avoimessa vankilassa ja kaipaamme tapaamisia ihmisten kanssa. Pidämme yllä kontaktejamme vain sähköisesti ja puhelimen välityksellä. Keskittyminen on vaikeaa, ja koko tilanteen käsittäminen on ollut hankalaa.

Vieläkään osa nepalilaisista ei ota tilannetta vakavasti.

– Tilanteeseen väsyy helposti, mutta luotamme Jumalaan. Tänä vaikeana aikana hän on lisännyt rukousta, Raamatun lukua ja median uudenlaista hyödyntämistä.

– Toivomme, että poikkeustilat päättyisivät ja koko korona loppuisi. Rukoilemme, että Jumala koskettaisi armollaan koko maailmaa ja vapauttaisi meidät pandemian kourista, toteavat Nepalin työntekijät.

 
Kylvaja artikkelibanneri